Vierde klasse A (zaterdag) – Er waren nog voldoende plaatsen vrij langs het veld bij deze Leidse derby. Of dit nou kwam door de opgelegde verplichte fietscombi vanaf Sportpark Noord naar Leiden CS en dan onder begeleiding te voet naar het Wim Mugge Sportpark blijft een vraag.

Beide ploegen hadden uit de laatste vijf wedstrijden slechte resultaten behaald, de thuisclub zelfs maar 1 schamel puntje en de bezoekers haalden alleen tegen Football Factory punten binnen, wel met een ferme 7-2 winst.

Roodenburg had de eerste twintig minuten een licht overwicht en exemplarisch voor de thuisclub was het schot van Guus van Kessel, die in goede positie de bal weer naar de zijlijn schoot. Toch viel een minuut later de openingstreffer. Jiddo Doornenbal werd vlak voor het doel helemaal vrijgelaten en zo was het voor de goalgetter een koud kunstje om de 1-0 aan te tekenen, al was het randje buitenspel. De studentenploeg werd beter en tien minuten voor de rust gaf Rick Baarda een afgemeten voorzet die door Paul Egberts subtiel tegen de buitenkant van de paal werd verlengd.

De ploeg uit Leiden-Noord gaf zich na rust niet gewonnen en de betrouwbare doelman Thomas Waasdorp redde fraai toen Vasco Corte Real alleen voor hem opdook. Doornenbal was dicht bij zijn vijftiende treffer, maar Bastiaan van Stephout dacht daar anders over. Het was wederom Doornenbal die de verdediging van de blauw-zwarten te snel af was, het overzicht behield en Egberts een niet te missen kans bood: 2-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar daar dacht Wallid Belkhir anders over. ,,Ik had alle ruimte en ook al was het een meter of vijfentwintig, toch probeerde ik het en de bal vloog er heerlijk in. Ik denk dat wij wel een gelijkspel hadden verdiend en juist daarom was het jammer dat Waasdorp even later mijn vrije trap nog net tegen de lat kon tikken. Meestal geven wij tegen het eind van de wedstrijd niet thuis, maar nu was dit onze beste fase. Vorig jaar hadden we nog de beschikking over de naar UVS vertrokken Mo Matoug en nu missen we een echte spits.”

De rood-witten kregen vijf minuten voor tijd nog een uitgelezen mogelijkheid, nadat de goed ingevallen Erik Lagas de eveneens ingevallen Joop Gloerich een bijna niet te missen kopkans bood, helaas voor de thuisclub kopte hij voorlangs. Niet alleen met goede reddingen, maar vooral door zijn uitstekende traptechniek zorgde Waasdorp voor wat lucht. ,,Het was zeker een slechte wedstrijd van onze zijde, maar eindelijk weer eens een overwinning voor ons. Vaak gaan we na een overwinning naar onze hoofdsponsor The Duke of Oz en dat is alweer een tijdje geleden. Dit is een goede opmaat voor de over een paar weken beginnende derde periode, dan wordt het weer beter en dan zijn we tot verassende dingen in staat. Het ideale scenario zou dan zijn, dat we in de finale van de play offs met penalty’s verliezen aldus de vrolijke sluitpost.”

In april volgt er in ieder geval een feestje bij de cultclub die dan 50 jaar bestaat en zoals het bij deze club hoort zit daar ook weer een leuk verhaal aan vast. In het oprichtingsjaar werd het Eurovisie Songfestival ook in Nederland gehouden en laat nou net dit evenement weer in het Rotterdamse Ahoy plaatsvinden! Roodenburg heeft nog zeven jaar de tijd om zich bezig te houden met het eeuwfeest.

LSVV’70-Roodenburg 2-1 (1-0). 26. Doornenbal 1-0, 62. Egberts 2-0, 66. Belkhir 2-1.

Toeschouwers: 22

Opstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Van luxemburg, Van Beuningen, Wijnakker, Van der Graaf, Baarda (45. Lagas), Van der Meer, Egberts (67. Loos), Leugering, Doornenbal, Van Kessel (75. Gloerich).

Opstelling Roodenburg: Van Stephout, Vasco Corte Real, Bouchlaf, Irdi (58. Bardaa), Mouchih (45. Zoulali), Bouchnafa ( 80. El-Rabt), Belkhir, Serraj,  Fransisco Corte Real, Foudal, Zoulali, Van Weeren