woensdag, april 24, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg speelt knap gelijk tegen reserves Valken’68

Roodenburg speelt knap gelijk tegen reserves Valken’68

-

Trainer Wim Filippo was zeer tevreden over het resultaat van de wedstrijd én over het spel van zijn ploeg. ,,We gingen hierheen met het idee stevig klop te krijgen. Roodenburg is een vierdeklasser, niet compleet en dan moet je tegen de reserves van een eersteklasser. Ga er maar aanstaan.”

Samen met assistent Huigsloot had de trainer natuurlijk wel geanticipeerd op het spel van een op papier veel sterkere tegenstander: ,,We zakten terug en lieten Valken’68 vooral het spel maken. Ook ons middenveld speelde behoedzaam. Zo ontstonden juist de ruimtes voor onze mannen voorin. In de eerste helft kregen we genoeg kansen om met een voorsprong aan de thee te gaan, maar helaas ontbrak het aan de afwerking.”

Vervolgend: ,,In de tweede helft kwamen we in de eindfase conditie tekort en liepen te veel spelers uit het systeem. Dan zie je toch dat zij meer trainen. Dat het uiteindelijk 0-0 werd beschouw ik als een zege. De complimenten gaan wat mij betreft vooral uit naar ons centrale duo dat een ijzersterke pot speelde. Ook de twee jeugdspelers deden het uitstekend. Volgende week wacht weer een ijzersterke tegenstander, Quick Boys 2, en ik moet maar zien of we iets vergelijkbaars op het veld kunnen leggen. Dit pakken ze me in ieder geval niet meer af. Een waardevolle eerste oefenpot.”

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read