zaterdag, april 20, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgWim Filippo: ,,Roodenburg heeft onverdiend verloren"

Wim Filippo: ,,Roodenburg heeft onverdiend verloren”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De nederlaag van 1-2 tegen SJC zat trainer Wim Filippo bepaald niet lekker. ‘Onverdiend’ zo bestempelt hij het verlies. Filippo: ,,Oké, in het eerste kwartier raakte SJC een keer de paal en de lat, maar daarna was het tocht echt Roodenburg dat het betere van het spel had.”

Vervolgend: ,,Hun eerste doelpunt was nog een geval van brute pech ook. Onze keeper schoot de bal bij een uittrap tegen het achterhoofd van een medespeler, waarna het leer zo het doel in stuiterde. Dat is niet de verdienste van de tegenstander zullen we maar zeggen. Na de 1-1 van Anass Bouchnafa dachten we echt dat we door konden drukken. De werkelijkheid was anders. Wij hadden veel meer creativiteit en lanceerden aanval na aanval, maar de zuiverheid en het koele scoringsvermogen ontbraken. SJC bleek een uitstekende counterploeg en uiteindelijk gingen zij er met de zege vandoor.”

Dat Roodenburg meer dan uitstekend partij bood aan een van de kampioenskandidaten biedt zeker perspectief volgens Filippo. ,,We rekenen op een plekje in de middenmoot. Een plek bij de eerste vijf is niet realistisch. Volgende week spelen we tegen Hazerswoudse Boys. Dat is ook een ploeg die zich graag laat terug zakken en het initiatief liever aan de tegenstander laat. Reken maar dat we een lesje hebben geleerd vandaag. Hier kunnen we zeker verder mee. Vergeet niet dat SJC voor corona stijf bovenaan stond.”

 

Roodenburg-SJC: 1-2 (1-1). Doelpunt Roodenburg: Bouchnafa.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read