HomeBekerFC Oegstgeest en SJZ schieten weinig op met gelijkspel (1-1)

FC Oegstgeest en SJZ schieten weinig op met gelijkspel (1-1)

-

Districtsbeker, groep 2, poule 06- Beide ploegen waren vorige week gestart met een nederlaag en aangezien alleen de poulewinnaar doorgaat moest er eigenlijk gewonnen worden. Ondanks dat dit niet gebeurde, waren er achteraf voor zowel FC Oegstgeest als voor de Zoeterwoudenaren voldoende aanknopingspunten om met enig vertrouwen over twee weken de competitie in te gaan.

Vooral in de eerste helft was het niet te zien dat de thuisclub een klasse hoger acteert, al zou het zonder de corona perikelen niet onwaarschijnlijk zijn geweest dat beide clubs op hetzelfde niveau hadden gespeeld. Waar de groen-witten zich vorige week lieten aftroeven op strijdlust en inzet, streden zij nu voor iedere meter. Het waren wel de Voscuyl-bewoners die na elf minuten met hun eerste gevaarlijke aanval de leiding namen door wederom Daan van Moorsel. Nadat hij vorige week al driemaal succesvol was, kopte hij nu de openingstreffer binnen. Mario Gianfiglio schoot vanaf randje strafschopgebied tegen de lat en Van Moorsel reageerde attent: 1-0.

Erg lang kon de thuisploeg niet van hun voorsprong genieten aangezien een minuutje later Marc Griffioen de diepte in werd gestuurd en hij beheerst afrondde voor de gelijkmaker. Het is niet te hopen voor FC Oegstgeest dat dit seizoen een kopie wordt van vorig seizoen, want ook toen kregen zij in ieder competitieduel minimaal een doelpunt tegen. Vorige week incasseerde de fusieclub al vier tegengoals, dus er is nog genoeg werk voor de waarnemend trainer.

Het elftal van oud vv Oegstgeest-trainer Arie van Duijn had het betere van het spel. De slim opgestelde Ricardo Rietkerken kreeg twee schietkansen die geblokt werden. Na een half uur werd Griffioen alleen voor de keeper naar de buitenkant gedreven en vijf minuten voor rust kon een inzet van Mitchel Hensing van de lijn worden gehaald en werd de poging van Rietkerken wederom gesmoord.

De van Voorschoten’97 overgekomen Bryan Hilders na afloop aan het woord: ,,Ik ben gevraagd door SJZ en heb er tot op heden geen spijt van, het is een leuke groep, waar veel voetbal in zit. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en denk dat wij top vijf kunnen spelen en misschien nog een periode mee kunnen pakken. De voorbereiding verloopt wisselvallig, maar vooral in de eerste helft vond ik ons erg goed spelen en dat was wel nodig na onze dramatische wedstrijd van vorige week.”

Beide clubs claimden deze wedstrijd een strafschop vanwege hands, maar de onopvallend, dus uitstekende scheidsrechter Monteney zag er niets in.

FC Oegstgeest werd gaandeweg de tweede helft sterker en dit leidde tot verschillende kansen. Melvin van Gent strandde twee keer op de goed keepende Gijs Brinks, al had zijn inzet na een fraaie individuele actie meer mogen opleveren. Sam Koolen liet zich eveneens meerdere keren zien. Eerst liet hij een slap schot los in kansrijke positie en later gaf hij de ingevallen Daniel van Vliet een goede mogelijkheid. De steeds goed opkomende Tim Bakker schoot alleen voor de keeper naast. Diezelfde Bakker gaf een perfecte voorzet maar de fraaie kopbal van Daan van der Weijden leverde geen treffer op.

Spelmaker en aanvoerder Bas Nieuwenburg: ,,In deze wedstrijd mis je de voor twee bekerwedstrijden geschorste Bob den Hollander wel. Toch ben ik vooral over de tweede helft zeer tevreden. Complimenten voor het spel van SJZ in de eerste helft, maar nadat wij na rust compacter gingen spelen kregen we de overhand en creëerden we voldoende kansen. We missen nog verschillende spelers en we hebben in ieder geval een bredere selectie dan vorig jaar en kunnen zodoende beter blessures en schorsingen opvangen. We mogen natuurlijk blij zijn dat we nog derdeklasser zijn en handhaven zal het doel zijn in de competitie.”

De districtsbeker gaat hem niet worden voor beide clubs, maar nu al gaat de focus op de competitie. FC Oegstgeest kan gelijk aan de bak tegen de beoogde kampioen van vorig jaar TAVV en ook SJZ heeft een zware openingswedstrijd te gaan, uit tegen het sterke Warmunda.

Voor SJZ kan het over twee weken dubbel feest worden. De club bestaat op 21 september 75 jaar en in het voorgaande weekend vinden er uiteraard beperkte festiviteiten plaats en bij een winstpartij in de openingswedstrijd zal de feestvreugde alleen maar toenemen.

FC Oegstgeest-SJZ 1-1 (1-1). 11. Van Moorsel 1-0, 12. Griffioen 1-1. Scheidsrechter: Monteny

FC Oegstgeest: Van der Kaay, Gianfiglio, Smallenbroek, Bakker, Lichtenbeld (56. Van der Spek), Van Gent, Nieuwenburg, Van Moorsel (56. Van Vliet), Boerma (72. Apcar), Roelen, Van der Weijden.

SJZ: Brinks, Warmenhoven (78. Plooij), Hilders, Versteegen, Hensing, Rietkerken (62. B. Loos), De Goede (78. Karreman), Van Hoorn (69. De Goeje), Griffioen, R. Loos, De Boer.

Foto’s: Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)