donderdag, maart 28, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Thomas Waasdorp (LSVV’70): ,,Als we maar niemand verliezen in deze transferperiode’’

Thomas Waasdorp (LSVV’70): ,,Als we maar niemand verliezen in deze transferperiode’’

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Deze dik verdiende 2-2 thuis tegen het hooggeplaatste SJC laat overduidelijk zien wat een kwaliteit we bezitten. De nul uit twee als seizoenstart moeten we maar snel vergeten en kracht putten uit dit gelijkspel. Maar dan moeten we onze goalgetters Jiddo Doornenbal en Hezio Azul’Silva niet kwijtraken voor het sluiten van de transferperiode maandag 5 oktober. Misschien moeten we maar met de pet of Givt-app rondgaan”, aldus de enthousiast verhalende doelman Thomas Waasdorp van de Leidse studentenvereniging.

Ook al had SJC wat spelers zien vertrekken bij aanvang van dit seizoen, zij begonnen wel met 6 uit 2 waar LSVV’70 dat ook had verwacht na eclatante bekersuccessen in de voorbereiding op deze boeiende competitie in de zaterdag vierde klasse A. Trainer Freek Jansen zag zijn ‘Leidse boys’ het eerste kwartier het dan ook knap lastig hebben. Het was SJC dat dan ook het doelnet het eerste liet bollen, 0-1 via Dandy Stenvoorden. Waasdorp: ,,En toch kregen we meer grip op hun spelletje, we waren zelfs de bovenliggende partij. We kregen niet veel kansen, maar die ene die Doornenbal kreeg, kopte hij direct fraai binnen via de paal.” Maar na een flitsende Noordwijkse counter- treffer van Kevin van Barkel- uit notabene een Leidse hoekschop lag de bal kort erna weer achter de kansloze Leidse doelman, 1-2.

Jansen was duidelijk in de rust tegen zijn manschappen: ,,Jullie zijn goed bezig en we gaan voor minstens één punt.” In de tweede helft bracht hij ook drie invallers binnen de lijnen waaronder Azul’Silva die tegen Meerburg ook al had gescoord. Waasdorp: ,,Deze parel uit Brazilië, de ongekroonde koning van de flitsende dribbel, ons in de schoot geworpen zoals ooit Romario bij PSV is beland, gaf een steekpass op Doornenbal waar je je vingers bij aflikte. En Doornenbal trof wederom doel, 2-2.” In een open tweede helft kregen beide ploegen kansen op de 3-2 maar het bleef op 2-2 hangen.

,,Hopelijk zijn Doornenbal en Azul’Silva er zaterdag 10 oktober uit bij Hazerswoudse Boys nog bij. Man wat zal ik blij zijn als het dinsdag 6 oktober is en de transferperiode is afgesloten. Want voor zulke spelers komen straks onze vele supporters toch weer graag naar ons knusse Leidse stadionnetje, ja toch?”, aldus de Leidse doelman Waasdorp met een stevige knipoog.

Jansen had ook zijn conclusie klaar na het eerste punt in deze competitie. ,,We zijn nu echt aan het seizoen begonnen.”

LSVV’70 – SJC 2-2 (1-2). 0-1 Steenvoorden, 1-1 Doornenbal, 1-2 Van Barkel, 2-2 Doornenbal.

Opstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Van der Meer, Leugering, Casteel (Loos), Van Kessel, Van der Graaf, Kamp (Azul’Silva), Van Beuningen, Egberts, Doornenbal en Groenendijk (Bouwman).

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read