HomeVierde klasseMeerburgTom Klumperman (Meerburg): ,,Drie gemiste kansen en drie gemiste punten”

Tom Klumperman (Meerburg): ,,Drie gemiste kansen en drie gemiste punten”

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Laat je in de tweede helft uit bij het altijd stugge Kickers’69 op een matig veld na een 2-1 achterstand drie grote kansen liggen als je één op één voor hun doelman opduikt, dan verdien je het ook niet om te winnen. We waren als Meerburg toch wel aan onze stand verplicht om Kickers’69 te verslaan. Ze hadden immers 0 uit 2 en een doelsaldo van 1-7. Maar het liep echt totaal anders”, aldus de nog steeds verbaasde Tom Klumperman van Meerburg.

Zou de 0-2 thuisnederlaag vorige week tegen Warmunda nog tussen de oren zitten bij de ploeg uit Zoeterwijde Rijndijk van trainer Huig-Jan Heeringa? Bij aanvang van de wedstrijd op een matig bespeelbaar veld aan de Beukenlaan in Leimuiden leek het er wel op. Want de uitploeg gaf teveel wweg. DE bezoekrs zaten volgens Klumperman niet goed in de duels, en kwam ook nog ongelukkig op een 1-0 achterstand.

Klumperman: ,,Toch kregen wij ook wat kansjes en konden we zo ook de snelheid van Sem Durve optimaal benutten die dan ook de 1-1 scoorde. En dat was dan de ruststand. Onze trainer wees ons in de rust ook duidelijk waar het aan schortte in die eerste helft. We moesten de ruimtes op het veld beter induiken en benutten, maar vooral veel overtuigender de duels aangaan.”

Maar tien minuten na rust leek het alsof het hele team van Kickers’69 aan de Zoeterwoudse kleedkamerdeur had staan luisteren tijdens de speech van Heeringa want de 2-1 voor de thuisploeg verscheen op het scorebord. Klumperman: ,,Als je daarna drie enorme kansen mist, niet benut, dan weet je waarom je zonder punten weer na huis afreist na negentig minuten. En het waren niet allen die dotten van kansen, we hadden ook nog het beste van het spel.”

Komende zaterdag moet het dan maar gebeuren in de immer beladen historische derby thuis tegen SJZ. Zij staan na de 0-2 thuisnederlaag vanmiddag tegen koploper Koudekerk nu negende met 3 uit 3 waar Meerburg achtste staat met met evenveel punten. Klumperman: ,,Eerst deze week maar eens lekker ouderwets trainen op het afronden op het doel, kan nooit kwaad na deze ervaring vanmiddag bij Kickers’69.”

Kickers’69 – Meerburg 2-1 (1-1). 1-0 Kickers’69, 1-1 Durvé en 2-1 Kickers’69.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Van Braak, Sierat, Van de Ven, Laan, Van Zijp, Henssen, Weijers, Klumperman, Versteden, Durve.