donderdag, april 18, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk en Warmunda in evenwicht: 1-1

Koudekerk en Warmunda in evenwicht: 1-1

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Toen Yvar de Groot na 37 seconden profiteerde van een slapende Warmunda defensie en de 1-0 voor Koudekerk binnen prikte, gingen de aanhangers van de thuisclub er eens goed voor zitten. Uit had de ploeg Warmunda met 3-5 teruggewezen en dit kon toch wel eens het voorspel zijn van een ruime zege. Toen scheidsrechter Smedinga voor het einde floot stond er echter 1-1 op het scorebord en dat was een bittere pil voor de thuisploeg.

Vlak voor het begin van de match had trainer Ronald Rosdorff nog een tegenvaller moeten incasseren. Hoewel Roy Dorrepaal wel op het wedstrijdformulier stond moest hij op het laatste moment afhaken vanwege een blessure. Zijn vervanger was Mitchell Goudkuil die op een enkel slippertje na een goede wedstrijd keepte; niet voor niets werd hij door de speaker tot man van de wedstrijd uitverkoren. Het zegt tegelijk iets over Warmunda dat meer deed dan verdedigen.

In de eerste helft was Koudekerk weliswaar de bovenliggende partij, maar de bezoekers lieten wel degelijk af en toe de tanden zien. Vooral de rappe en behendige Kevin van Bentem maakte het de Koudekerkse defensie bij tijd en wijlen knap lastig. Gescoord werd er echter niet. Dat gebeurde wel vlak na de thee. Goudkuil probeerde vergeefs een hoekschop te voorkomen en daar verstapte hij zich bij. Na behandeling van zijn rug kon hij verder en nam hij wederom plaats tussen de palen, maar hij leek zich te verkijken op de scherp aangesneden corner van Melle de Louw. Voor Brian van Noort was het vervolgens een koud kunstje de bal in het doel te krijgen: 1-1.

Lange tijd leek Koudekerk van slag om pas het laatste kwartier serieus aan te dringen. Pech en gebrek aan killersinstinct voorkwamen het tweede doelpunt van de brigade van Rosdorff. De Groot zag zijn inzet via de binnenkant van de paal het veld inkomen en de ingevallen Dion Halfwerk produceerde een rollertje recht op Van der Zwet toen hij geheel vrijstaand het leer voor het inschieten had. Omdat Woubrugge ook een punt pakte ging de kans op de tweede periodetitel voor de thuisploeg verloren.

,,Dan gaan we maar voor de derde”, sprak de moegestreden Kenan Cetinkaya na afloop. ,,De kansen waren er het laatste kwartier zeker. Die werden niet benut en zo verliezen we de aansluiting. Ik kan het die jongens niet verwijten; die dingen gebeuren nu eenmaal. We hebben er als team echt alles aan gedaan, maar het lukte simpelweg niet.”

Melle de Louw had een beetje een tweeslachtig gevoel overgehouden aan de wedstrijd. ,,Tja, het is de derde 1-1 op rij tegen hoger geplaatste teams. Niet slecht zou je zeggen, maar we willen wel eens winnen. Je merkt wel dat we stappen maken. We zijn een erg jong team en maken nog fouten: zie het doelpunt dat we tegen kregen. We waren nog niet wakker leek het. Wat dat betreft kijken we uit naar de komst van ervaren krachten als Sohrab Safi en Sjoerd Winkelman. Die kunnen ons coachen en net dat duwtje geven.”

Dat Warmunda een zeer jong team heeft is terug te zien op het wedstrijdformulier: maar liefst tien spelers zijn begin twintig of nog A-junioren. Van de ploeg uit Warmond is volgend seizoen best wat te verwachten. Voor Koudekerk is het te hopen dat het ook kans gaat maken in de strijd om de derde periode. De verliespartij tegen Woubrugge in december blijkt achteraf een hele dure nederlaag te zijn geweest.

Koudekerk-Warmunda 1-1 (1-0). 1. De Groot 1-0, 47. Van Noort 1-1. Scheidsrechter Smedinga.

Koudekerk: Goudkuil, Fabian Roosenbrand, Jorin Roosenbrand, Van Rijswijk, Schmand, Langejans (68. Halfwerk), Cetinkaya, Van der Haas (68. De Schepper), Van Heerdt, De Groot, Van der Zwet.

Warmunda: Van der Zwet, Komen, Van Noort, Holverda, Menno van Noort, Van Bentem, Kortekaas, Van Riessen, De Louw, Van der Boon (74. Zwijnenburg), Harmouch.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read