HomeBekerKoudekerk komt doelpuntje tekort

Koudekerk komt doelpuntje tekort

-

Districtsbeker, groep 2, poule 2 – Na eerdere winst tegen Moerkapelle (2-0) en een gelijkspel tegen Aarlanderveen (1-1) zou vierdeklasser Koudekerk aan een minieme overwinning in de thuiswedstrijd tegen KMD voldoende hebben om verder te mogen bekeren in de KNVB-districtsbeker. De gastheren waren in de tweede helft diverse keren dichtbij het verlossende doelpunt, maar de Wateringse doelman Odens van der Zwan hield zijn goal schoon (0-0) en hielp daarmee zijn ploeg aan een plaats in de volgende KNVB-bekerronde.

Koudekerk, dit seizoen onder leiding van het jeugdige tweetal Gert Labots en Jarno Verweij, zag in de warming-up Sander Schmand afhaken, waardoor Jan Bogaards toch moest starten. De bezoekers, uitkomend in de derde klasse, waren in de eerste helft de bovenliggende partij en dwongen Koudekerk-doelman Roy Dorrepaal regelmatig tot handelend optreden. KMD-aanvoerder Jesse de Waard zag zijn vrije trap richting kruising gaan, maar Dorrepaal redde fraai. De KMD-spitsen kregen hierna nog diverse goede kansen op de 0-1, maar een doelpunt leverde dit niet op. Koudekerk kon in de eerste helft in aanvallend opzicht daar vrij weinig tegenover stellen. Alleen het Koudekerkse talent Sem van Aalst, in het verleden uitkomend voor de jeugd van ADO Den Haag, zorgde af en toe voor wat voorwaartse dreiging.

Na rust was er een duidelijk ander spelbeeld en daar was met name Joep van Tulder debet aan. De ervaren aanvaller, na rust in het veld gekomen voor Joeri Goudkuil, zorgde met zijn inbreng voor meer aanvallende power bij de gastheren, die tien minuten na de pauze dichtbij de openingsgoal waren. Bas van Heerdt verstuurde een mooie pass op Boogards, maar de jongeling kwam een teenlengte tekort om de 1-0 binnen te tikken.

De net ingevallen Olaf Bakker liet zich na zijn entree direct zien met een splijtende pass op Van Heerdt, maar de spits zag dat Van der Zwan redding kon brengen. Tot in de laatste seconde van de wedstrijd bleef de thuisploeg, onder aanvoering van de energieke Ricardo van Rijswijk, jagen op de winnende goal, maar het bleef bij 0-0.

Koudekerk- keeper Roy Dorrepaal vlak na afloop van de wedstrijd: ,, KMD is een prima ploeg, waar we het vooral voor rust moeilijk mee hadden. We konden voorin ook te weinig brengen en je zag dat na het inbrengen van Joep van Tulder we een stuk gevaarlijker werden. Joep is natuurlijk een prima aanspeelpunt voor ons, waardoor ook de aansluiting beter verliep. Jammer dat we niet hebben weten te winnen, we hadden graag een ronde verder willen komen. Maar goed, uiteindelijk is de competitie het belangrijkste. Komende zaterdag begint de competitie (uit bij Football Factory, SN) en ik denk dat we met onze selectie klaar zijn voor  de start van het seizoen’’, aldus de jonge goalie.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van Asch, J. Roosenbrand, F. Roosenbrand, Van Rijswijk, Goudkuil (46. Van Tulder), Boogaards (79. Bakker), Wildschut, Van Heerdt, Van Aalst (65. De Heerdt),  De Wit (84. Kraan).

Koudekerk- KMD 0-0. Scheidsrechter: Farhane

Note redactie: een fotoreportage van Jan van der Lubbe volgt nog!