donderdag, april 25, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk nipt voorbij aan LSVV'70

Koudekerk nipt voorbij aan LSVV’70

-

Vierde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 speelde vorige week bij koploper SJC, ondanks de 3-2 nederlaag, een van zijn beste wedstrijden van het seizoen. Dat vond althans coach Freek Jansen namens de Leidse studenten. Zaterdagmiddag verloren de in de middenmoot bivakkerende roodwitten op eigen terrein een van zijn slechtste wedstrijden. Subtopper Koudekerk kon profiteren.

De ploeg van de scheidende trainer Ronald Rosdorff, hij wordt lid van de TC aan de Gruttolaan, speelde eveneens ondermaats maar won het povere treffen als minst slechtste ploeg verdiend met 0-1. Vooral in de tweede helft deed de wedstrijd pijn aan de ogen en had het duel na het missen van een paar dotten van kansen van de bezoekers( Bas van Heerdt miste een voorzet en was vrij voor Thomas Waasdorp niet scherp genoeg) ook nog een andere uitslag op de borden kunnen komen. Maar dan had LSVV-er Thomas Loos in de allerlaatste seconden een honderd procent kans moeten verzilveren.

Aanvankelijk was LSVV’70 duidelijk niet bij de les en mocht het van geluk spreken dat Sander Schmand slordig omsprong met twee opgelegde mogelijkheden. Kort daarna werd het toch 0-1 dankzij routinier en aanvoerder Ivar de Groot, die profiteerde van een rommelige situatie voor het Leidse doel. De Koudekerkse voorsprong was verdiend te noemen.

De Leidenaren herstelden zich allengs en kregen zeker mogelijkheden. Een pass van Guus van Kessel was wat te scherp voor Jiddo Doornenbal en daarna spatte een venijnig schot van Peter Kamp op de vuisten van de solide Roy Dorrepaal.  Vooral de kans van Doornenbal, anders zo trefzeker, had in deze fase de gelijkmaker moeten opleveren.

Na rust was het aan beide kanten qua spel armoe troef. Ondanks het rommelige spel kon Koudekerk in de meer spannende dan fraaie slotfase het meest aanspraak maken op een tweede treffer. Zoals gezegd had Van Heerdt de spanning weg kunnen nemen met twee redelijke dotten van kansen. Natuurlijk was er een hoofdrol weggelegd voor de alerte goalie Waasdorp, die zijn ploeg nog inde race hield. Bij het scheiden van de markt hadden de  Koudekerkse missers nog slecht kunnen aflopen als de ingevallen Loos een niet te missen kans had verzilverd (hij schoot van dichtbij naast). Zo bleef de volle buit uiteindelijk bij de ploeg die daar het meest recht op had: Koudekerk.

LSVV middenvelder Jochem van der Graaf was natuurlijk niet blij met de nederlaag maar zag genoeg aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. ,,In het eerste kwartier waren we aan het zoeken. We maakten het speelveld veel te groot in die fase, maar daarna pakten we het goed op. Ik vind dat we toch genoeg kwaliteit hebben want dat hebben we vorig week tegen koploper SJC bewezen. En dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Koudekerk coach Rosdorff: ,,We kwamen goed uit de startblokken, maar maakten veel onnodige fouten aan de bal. Daardoor werd het onrustig. Ons probleem vanmiddag was het missen van de kansen. We scoren te weinig maar aan de andere kant staat het verdedigend wel goed. Over het geheel genomen denk ik dat we verdiend gewonnen hebben.”

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Filippo, Van Luxemburg, Leugering, Lagas, Wijnakker, Kamp, Doornenbal, Egberts, Van Kessel,Enswegen.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van der Zwet, F. Roodenband, J. Roosenbrand, Van Rijswijk, Schmand, Langejans, Cetinkaya, Van de Haas, Van Heerdt, De Groot.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read