Vierde klasse A, zaterdag 8 februari

Meerburg-LSVV’70

Hoewel de spelers van Freek Jansen immer ontkennen te voetballen om punten te halen, maar het spelplezier als eerste prioritiet zien, zullen de prestaties toch een dompertje zijn. Zo haalde LSVV’70 slechts één puntje uit de laatste vier wedstrijden. Kreten als ‘we deden niet voor de koploper onder’ of ‘jammer dat we toch in de laatste fase verloren’ kunnen we steeds meer als dooddoeners beschouwen. Een achtste plek met vier punten achterstand op de nummer zeven is de studenten onwaardig. Waar blijft de lenterevival? Wanneer dient het herstel zich aan? Begint vanaf Meerburg de victorie? Deze club is misschien nog wat sikkeneurig na het verlies vorig weekend in de laatste tien minuten tegen SJC. Het scheelde weinig of de koploper was pootje gelicht. Deze nederlaag en de gelijke spelen tegen MMO en SJZ zorgden ervoor dat de thuisploeg kansloos is voor de tweede periodetitel. Een fraaie winst tegen LSVV’70 kan het zelfvertrouwen wellicht een boost geven om er een goede serie uit te persen en wellicht kanshebber voor de laatste periode te worden.

Koudekerk-Warmunda

Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken, zo zou je Koudekerk kunnen karakteriseren. Zo lijkt de ploeg kanshebber voor een prima klassering voor een periodetitel en zo worden de kansen vergooid door puntenverlies. De selectie zal trainer Ronald Rosdorff een waardig afscheid willen geven in de vorm van een uitstekende klassering. Misschien is een killere en zakelijke spelopvatting een optie om de nodige punten te vergaren, maar dat druist in tegen de visie van de trainer. Aanvallen, ook bij uitwedstrijden leidt echter wel degelijk tot succes gezien de 3-5 bij Warmunda eerder dit seizoen. Doelpunten zijn de krenten in de pap en die zijn er zaterdag wel te verwachten. Ook Warmunda zoekt graag de helft van de tegenstander op. De bezoekers scoorden aanzienlijk meer dan de ploegen die in de buurt staan op de ranglijst. Een vermakelijke en open pot voetbal ligt in de lijn der verwachting.

Roodenburg-Kickers’69

Kickers’69 komt naar Leiden-Noord om drie punten te halen, daar is geen enkele twijfel over. De ploeg uit Leimuiden zag een uitstekende serie abrupt beëindigd en haalde uit de laatste vier wedstrijden maar één punt. Roodenburg zou een te nemen hindernis moeten zijn voor de bezoekers. Bij de Leidenaars loopt het ook bepaald niet als een trein. Twee weken geleden won men weliswaar met 7-2 van Football Factory, maar betwijfeld moet worden of daar enige waarde aan gehecht kan worden. Nouri Essaoui zou graag zien dat zijn selectie eens flink uit zijn slof zou schieten. Een Roodenburg in vorm is misschien genoeg om de volle buit binnen te halen.

SJC-Football Factory

De topschutters van SJC zullen de wedstrijd tegen Football Factory handenwrijvend tegemoet zien. Dat hun gemiddelde nog eens danig opgeschroefd kan worden, lijkt voor de hand te liggen. De Noordwijkers scoorden maar liefst 52 keer in veertien wedstrijden, Football Factory kreeg er 55 tegen. De Leidse studenten presteren uitermate bedroevend en dat is niet het eerste seizoen. In de zomerstop waren er nog optimistische geluiden te horen, maar die zijn geheel verstomd. Wekelijks als schietschijf te fungeren is geen pretje. Hopelijk kunnen de Leidenaren het verlies beperken..

SJZ-Bernardus

Een derby in Zoeterwoude-dorp is altijd goed voor een feestelijk gebeuren. Bernardus komt weliswaar uit Hazerswoude-dorp, maar de clash wordt door alle betrokkenen wel degelijk als een klassieke derby gezien. Voorspellingen zijn bij dit soort wedstrijden vaak niet meer dan een slag in de lucht. Puur naar de cijfers kijkend is de thuisploeg favoriet: SJZ staat keurig zevende terwijl Bernardus ergens in de onderste regionen terug te vinden is. Trainer Arie van Duijn is alleen met winst tevreden, zo is de inschatting.

Vierde klasse B, zaterdag 8 februari

Zevenhoven-Zwammerdam

Aanstaande zaterdag reist Zwammerdam, zelf derde op de ranglijst, naar het op de vierde plaats staande Zevenhoven. Beide ploegen hebben de tweede stek nog steeds in het vizier, maar meer dan een eervolle vermelding levert dit niet op; slechts een periodetitel geeft recht op de nacompetitie. Vol voor de tweede periodetitel gaan- in deze klasse worden er maar twee vergeven- is het motto van de clubs. Thuis ging Zwammerdam met 1-3 de bietenbrug op den daar heeft de ploeg nog steeds een vieze smaak van in de mond. Of de revanche binnen gehaald wordt via gedurfd aanvalsspel of vanuit een gesloten verdediging zal zaterdag duidelijk worden.