Vierdeklasser Warmunda kwam dit weekend alweer voor de derde keer in de voorbereiding in actie. Na eerdere ontmoetingen tegen Kagia (0-0), ROHDA ’76 (1-2 winst) speelde de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer nu met 1-1 gelijk tegen derdeklasser VVSB.

De Warmonders debuteerden vorig seizoen met een jonge formatie (gemiddelde leeftijd 20 jaar) op de zaterdag en kwamen vaak fris en fruitig voor de dag. De tegenstander werd met een open speelwijze tegemoet getreden, maar dit ging ook weleens gepaard met defensieve slippertjes en een wat bleue wedstrijdinstelling.

De aanwinsten van dit seizoen (Sepehr Safi en Sam Witkamp kwamen over van Teylingen, Sohrab Safi en Sjoerd Winkelman verlieten eersteklasser FC Boshuizen) brengen, naast hun voetballende kwaliteiten, ook een gezonde portie bluf mee en daardoor is bij de Warmonders niet veel meer te merken van een verlegen houding.

Met name Winkelman is niet te beroerd om ook de botte bijl te hanteren als dat nodig is, terwijl aanjager Sohrab Safi de jonge ploeg volop coacht en bij de les houdt. Tel daarbij op dat talentvolle jongeren als Jasper Kortekaas, Melle de Louw en Brian van Noort weer een jaartje verder zijn in hun ontwikkeling en het moge duidelijk zijn dat er komend seizoen gerust iets verwacht mag worden van de Overbos-bewoners.

Warmunda liet tegen de formatie van Rob Jonkman, die overigens pas één week in training is, in de eerste helft vrij aardig voetbal zien en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Sepehr Safi vond na een knappe individuele actie in de zestien een gaatje in de Noordwijkerhoutse defensie en liet keeper Peet van de Berg kansloos (1-0). Na een fraaie pass van de sterk spelende Witkamp was De Louw niet veel later dichtbij de 2-0 maar zijn poging strandde vlak voor de doellijn. Na rust kwam VVSB al vlot op gelijke hoogte (Steef Immerzeel schoot vanaf elf meter raak) en was de wedstrijd meer in balans. Beide ploegen kregen vlak voor tijd nog goede kansen op de winnende treffer, maar het was duidelijk dat de vermoeidheid bij beide teams ten koste ging van de scherpte voor het doel.

Warmunda-trainer Barry van Rijn na afloop: ,,De eerste helft was prima. We waren vandaag voor het eerst compleet en ik ben redelijk tevreden  over de uitvoering van de gemaakte afspraken. De nieuwe jongens lijken zich al aardig op hun gemak te voelen in het team en de wisselwerking met de jongeren loopt ook prima. Natuurlijk is er bij ons ook nog genoeg werk aan de winkel, maar hier kunnen we zeker mee vooruit”, aldus de Warmondse oefenmeester tot besluit.

Warmunda – VVSB (zat) 1-1. 11. 1-0 Sepehr Safi,  47. 1-1 Immerzeel

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Van der Voort, Witkamp, Winkelman, B. van Noort, Sohrab Safi, M. van Noort, Kortekaas, de Louw, Van der Boon, Sepehr Safi