Vierdeklasser Warmunda speelde medio juli al de eerste oefenpot met het oog op het naderende seizoen. In Lisserbroek werd Kagia keurig op 0-0 gehouden. Gisteravond won de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer met 1-2 van een andere vierdeklasser. In Bodegraven werd Rohda’76 verslagen.

Uiteraard was het weer afzien gezien de weersomstandigheden, maar het tijdstip om aan te vangen (20.15) bood wel wat soelaas in deze. In de rust werd nog gevreesd voor onweer en mogelijk staken, maar zover kwam het niet. Daardoor kon Warmunda de 1-0 achterstand halverwege na rust omzetten in een winstpartij. De ingevallen Lorenzo Bito, op aangeven van Sepehr Safi, en Chafik Belmamounde, na een assist op maat van Jasper Kortekaas, waren verantwoordelijkheid voor de treffers. Vooral de eerst genoemde jongeling liet ook andere leuke actie’s zien.

Warmunda was de betere ploeg, maar echt soepel liep het niet gezien wat onderlinge verwijten. Zeker niet in de eerste helft en beginfase van de tweede helft. Toch kregen de Warmonders tal van kansen, maar vooral de genoemde Safi had zijn vizier nog niet scherp staan.

De Warmonders zijn duidelijk nog aan het finetunen en nog niet alle spelers staan op de juiste plaats of zijn zeker van een plek in de basiself. Wel is duidelijk dat er muziek zit in deze groep. Spelers die er al waren, lijken sterker geworden en de gekomen spelers voegen zeker wat toe aan het spel. In deze oefenpot kreeg Sohrab Safi een rol vlak voor de defensie en daar zal ongetwijfeld een reden voor zijn. De van FC Boshuizen overgekomen middenvelder lijkt het spel van Warmunda meer vorm te kunnen gaan geven wanneer hij meer vooruit kan spelen. De opbouw ligt nu bij Sjoerd Winkelman en Brian van Noort en dat moet t.z.t. meer dan voldoende zijn. Maar goed, de trainers zijn hun zaken nog op orde aan het stellen en voorlopig gaat het nog niet om competitiewedstrijden.

In de loop van de tweede helft trokken de blauw-witten de regie definitief naar zich toe en toen werd waarneembaar dat deze ploeg straks in staat moet zijn om tegenstanders de wil op te leggen. Aan de andere kant lijkt de vierde klasse er andermaal niet zwakker op te zijn geworden dus garanties tot aan de deur. Voorlopig is er reden genoeg om aan te nemen dat er geen grauw seizoen zit aan te komen op Overbos.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Komen, Winkelman, B. van Noort, Van der Voort, Vis, Sohrab Safi, M. van Noort, De Louw, Van der Boon, Sepehr Safi.