In de eerste ronde van de districtsbeker had UVS geen kind aan zondag eersteklasser Hillegersberg. De in de competitie FC Boshuizen tegenkomende ploeg uit Rotterdam moest maar liefst een 1-6 nederlaag slikken tegen de ontketende formatie van Kevin Krishan. Appie Maatoug was met drie doelpunten in bloedvorm. Hij tekende voor de eerste, tweede en zesde treffer. Halverwege was het al 0-4 door de eveneens scorende Raul Dubbeldeman en Enrico Geus. Jesse Hulters nam het vijfde Leidse doelpunt voor zijn rekening. UVS staat centraal, uitzending j.l. maandagavond opgenomen, in de tweede voetbaltafel van LAV.

Vierdeklasser Koudekerk hield hoofdklasser ARC tot de vierenzestigste minuut in bedwang. Op dat moment braken de Alphenaren de ban en ruim tien minuten voor tijd viel de beslissing door een eigen doelpunt van Ricardo van Rijswijk. Het andere doelpunt van de ploeg van Mark Evers kwam op naam van Mathijs den Oude. ARC gunde wel enkele spelers rust, maar Evers sprak desalniettemin van een vrijwel voltallig ARC. De prestatie van Koudekerk mag er dus zijn ondanks de te verwachten uitschakeling. Meerburg is gewaarschuwd voor komende zaterdag. Die ploeg bekerde wel door (een verslagje volgt).

Premier League tickets

De zaterdagtak van FC Boshuizen wacht in competitieverband nog op de eerste zege, maar in het bekertoernooi verloopt het bepaald niet stroef. Aan de Boshuizerkade won de ploeg van Romano Seedorf met 5-3 van RVC Celeritas. De Rijswijkers, uitkomend in de vierde klasse E, moesten toezien dat Roger Cordon (2), Otman Mouyinne, Nabil Benali en Hussin el Marzak het net vonden.

RCL kon het geruime tijd bolwerken tegen TOGB, maar de hoofdklasser liep in de slotfase weg naar 1-4. Hein van Heek zal echter meer pijn hebben gekregen van de op het oog nare blessures van Michel de Jong en Michael Schouten. Beide spelers moesten het strijdperk al vroeg verlaten met respectievelijk een hamstring -en knie/enkelblessure. Na een rappe achterstand scoorde de ingevallen Max van Gent kort voor de pauze de 1-1. Toch was het halverwege alsnog 1-2. Sieb Rutgers trof bij die stand ruim een kwartier voor tijd nog de paal.

Voorschoten’97 won met 1-3 van Brielle, een ploeg die uitkomt in de eerste klasse B. Middenvelder Jim van der Krogt(op archieffoto tegen Valken’68) opende de score voor de pauze. Kort na rust liet Thom Wijnalda van zich spreken, maar de thuisploeg verkleinde de achterstand tien minuten na de doelwisseling. In een aantrekkelijke en leuke pot zorgde Mo Maatoug voor de beslissing en zo gaat de formatie van Theo Ducaneaux dus door met dit bekeravontuur.

De overige uitslagen: FIOS-CWO 0-2, DSO-Nieuwenhoorn 0-2, De Zwervers-Poortugaal 0-5, SVH-Spijkenisse 1-13, Forum Sport-Wilhelmus 2-1, Strijen-Rohda’76 2-2, BVCB-DBGC 2-2, Zuidland-Hermes DVS 2-2, Excelsior’20- DHC 2-8, Xerxes/ DZB-MSV’71 3-0, TAC’90-Blijdorp 3-0, Siveo’60-SPV’81 3-0, Hellevoetsluis-DSVP 3-2, HVC’10-Cabauw 3-2, Olympia-ODB 4-1, Westlandia-Heinenoord 4-2, Oliveo-Blauw Zwart 5-1, CKC-PPSC 6-2, Nootdorp-Haastrecht 7-4, Quick Boys 2-HWD 8-0, FC ‘s-Gravenzande- VEP 8-3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here