donderdag, april 25, 2024
HomeBekerGoede actie invallers én scheidsrechter bezorgt TAVV zege

Goede actie invallers én scheidsrechter bezorgt TAVV zege

-

Districtsbeker, groep 2, poule 2-  Derdeklasser TAVV en FC Rijnvogels 2 leken lange tijd op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, maar een geslaagde ‘co-productie’ tussen het TAVV-duo Donny van der Neut & Dorus Boddeke en scheidsrechter Karel van Valen zorgde toch nog voor winst voor de mannen van Dennis Tijssen(1-0).

Voor rust viel er nog niet veel te genieten voor het publiek, dat na een jaar eindelijk weer een thuiswedstrijd van hun Ter Aarse voetbaltrots kon bezoeken. De gastheren hadden weliswaar wel wat mogelijkheden (Sem van der Hoorn en Yassine El Mariami), maar verder werd FC Rijnvogels-keeper Sven IJzendoorn nauwelijks in verlegenheid gebracht. Omdat ook de bezoekers in aanvallend opzicht niet van zich lieten spreken, was een 0-0 ruststand dan ook een logisch gevolg.

Ook in de tweede helft kabbelde de wedstrijd rustig verder, maar een oprisping van invallers Boddeke en Van der Neut zorgde toch nog voor een blauw-witte zege. Boddeke bracht na een knappe individuele actie de snelle Van der Neut in stelling, die werd vastgehouden door een Katwijkse verdediger. De rappe aanvaller worstelde zich los van zijn opponent en werd door het spelinzicht van de arbiter geholpen. Van Valen paste perfect de voordeelregel toe en zag zijn ‘niet-fluiten’ beloond worden met een doeltreffende uithaal van de voormalig Zwammerdam-speler (1-0).

Chiel Scholte zag het allemaal goedkeurend aan. Niet alleen de overwinning van het keurkorps, maar met name het naderende einde van de tweede coronaperiode zorgde voor een glimlach op het gezicht van het TAVV-bestuurslid. Scholte: ,,We zijn blij dat we weer een volle zaterdag hebben, dat het weer leeft. Als je op de zaterdagochtend ziet dat er hier weer volop spelertjes en ouders rondlopen, dat is mooi om te zien .Natuurlijk hebben wij als club ook een lastig seizoen achter de rug, maar we zijn er trots op dat onze leden en sponsoren de club trouw zijn gebleven. Bij de meisjesteams is er zelfs sprake van een gigantische groei. We zijn binnen 1,5 jaar gegroeid van 1 meisjesteam naar 5 meisjesteams en 1 damesteam. Meer meiden geeft een hele nieuwe dynamiek binnen de vereniging en dat is echt verfrissend voor de club. Je ziet dat iedereen er weer veel zin in heeft en laten we hopen dat we met elkaar weer een heel seizoen mogen afmaken’’, aldus Scholte tot besluit.

TAVV –  FC Rijnvogels 2 1-0 (0-0) 80. Van der Neut 1-0.

Basisopstelling TAVV:  Pater, Van der Hoorn, Van Veen, Van der Voorn, Verwoerd, Pieterse, Straver, Van Koert, De Bruijn, Van der Hout, El Mariami.

Basisopstelling  FC Rijnvogels 2: IJzendoorn, Van Paridon, Otten, Glasbergen, Heemskerk, Guijt, Verhart, Steenbergen, J.van Duijn, Duijvenvoorde, T. van Duijn.

Must Read