donderdag, april 18, 2024
HomeBekerProgramma en voorbeschouwing districtsbeker

Programma en voorbeschouwing districtsbeker

-

Komend weekend wordt er weer een knock-out fase afgewerkt in de districtsbeker (West 2). Bij winst is de derde ronde bereikt. Welke duels staan er zoal op het programma en tegen wie komen de ‘LAV-clubs’ die nog over zijn uit?

Dinsdag 9 november:

Rohda’76-ARC 1-6 (Kaabouni 3, De Oude, Baatje, Knoester)

Donderdag 11 november:

RKAVV-Alphense Boys (zo)

Zaterdag 13 november:

TAVV-Overmaas

De Ter Aarders hebben de laatste weken de sokken erin. De ploeg van Dennis Tijssen startte moeizaam, maar zijn ondertussen in de subtop terecht gekomen in de derde klasse A. In de strijd om de Sportiff LAV Cup werd dinsdag j.l. Kagia met liefst 5-0 teruggewezen. De tegenstander van zaterdag is het Rotterdamse Overmaas. Die formatie staat stijf bovenaan in de vierde klasse H met zeven winstpartijen en een niet misselijk doelsaldo van 38 voor en 4 tegen. Een makkie lijkt het dus niet te worden voor de blauwwitten.

Den Hoorn-Warmunda

Warmunda gaat mee met de beteren in de vierde klasse A en loert nog op de eerste periodetitel. Afgelopen zaterdag had de formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer geen moeite om Football Factory te verslaan (5-0). De tegenstander in de tweede ronde van de districtsbeker is evenwel van een geheel ander kaliber. Den Hoorn is de huidige koploper in de eerste klasse B op zondag met gemiddeld twee punten per wedstrijd. Over ruim twee weken speelt de lijstaanvoerder thuis tegen FC Boshuizen. Nu dus eerst een uitdaging voor de vierdeklasser om voor een stunt te zorgen.

Honselersdijk-EMM’21

Na een flitsende start is EMM’21 enigszins teruggevallen, maar de ploeg van Koen van der Vlugt wil de draad weer oppakken. Uiteraard gaat de competitie voor, maar de roodzwarten hebben er best trek in om Honselersdijk pootje te lichten. Dat zal echter niet eenvoudig zijn, want de formatie van Andre Lourens (voormalig trainer van Voorschoten’97) is eersteklasser en won de laatste twee duels in competitieverband tegen BOL en VELO. Wel staan de Dijkers nog laag op de ranglijst, maar EMM’21 zal vrijwel zeker de handen vol krijgen tegen de ploeg die het Voorschoten’97 recent lastig maakte op sportpark Adegeest (3-2, na een 0-2 tussenstand).

Voorschoten’97 (za)- Westlandia (za)

In de vorige bekerronde schakelde de mannen van Theo Ducaneaux Brielle uit (1-3). Nu wacht een topploeg uit de tweede klasse C. De Westlanders staan daarin derde met 16 punten uit 7 duels. Binnenkort gaat die ploeg op bezoek bij UVS. Voorschoten’97 heeft het vrij lastig in de eerste klasse A en zoekt nog naar de juiste tonen en probeert zo zoetjes aan weer compleet te geraken. De groengelen spelen nooit voor spek en bonen en willen altijd successen boeken. Dus verwacht mag worden dat alles op alles zal worden gezet om de volgende ronde te bereiken.

NSVV-UVS

Op UVS staat al enige tijd geen maat. In competitieverband heeft de ploeg van Kevin Krishan en Henk Brandt op dit moment de beste cijfers en lonkt de koppositie. De Leidenaren speelden echter een duel minder dan DSO, Vitesse Delft en Westlandia en het is dus even afwachten wanneer de macht kan worden gegrepen. UVS maakte indruk in de vorige speelronde van de beker. Hillegersberg, eersteklasser op zondag, werd met 1-6 op een hoop gespeeld. Dit keer is in Numansdorp NSVV de tegenstander. Die ploeg staat zesde in de tweede klasse E met elf punten.

OHVV-Quick Boys 2

Xerxes/DZB-Alphense Boys (za)

Dinsdag 16 november:

Victoria’04-Meerburg

Jodan Boys-FC Rijnvogels

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read