donderdag, mei 19, 2022
HomeBekerTAVV blijft in goede doen

TAVV blijft in goede doen

-

Derdeklasser TAVV zit goed in het velletje. De ploeg van Dennis Tijssen is aan een opmars bezig in competitieverband, maar boekte gistermiddag ook een succesje in het districtsbekertoernooi. Op eigen veld werd Overmaas met 3-0 teruggewezen.

Het werd geen walk over tegen de vierdeklasser, maar uiteindelijk kreeg TAVV wel volledig waar het recht op had. De vierdeklasser, in de competitie stijf bovenaan, voetbalde aardig mee in Ter Aar. Tot veel kansen leidde dat zeker niet, terwijl Tijssen zag dat zijn ploeg wel dikwijls gevaarlijk werd. ,,Enkel hadden we het na de pauze bij 2-0 eerder moeten afmaken. Die derde treffer bleef te lang uit en dat mogen we onszelf verwijten. Ik was zeker te spreken over de tegenstander. Ze wilden er een echte wedstrijd van maken. Ze probeerden ons hoog vast te zetten, maar we voetbalden daar vaak prima onderuit. Ook hanteerden we zo nu en dan de lange bal en daar kreeg Overmaas geen grip op.”

Na een half uur had Lyndon de Bruijn een actie in huis waardoor Yassine El Mariami kon scoren. Zeven minuten later werd het spel goed verplaatst en zorgde Jesse Modderaar er met knap voorbereidend werk voor dat Dorus Boddeke de 2-0 kon afdrukken. Diep in de tweede helft deed Nick Straver na een terecht gegeven strafschop ook nog een duit in het Ter Aarse zakje.

Tijssen kon dus weer in zijn nopjes zijn. ,,Het gaat lekker de laatste tijd en dat willen we vasthouden tot minimaal de winterstop. Wat mij betreft blijven we ook voetballen, hoe jammer het ook is dat er geen publiek bij mag voor een aantal weken. Ook bij TAVV kan het aardig druk zijn en er reizen veel vaste supporters mee bij uitwedstrijden. Ik snap de discussie in de tweede en derde divisie. Daar wil je geen recettes mislopen als er 2000 man komen kijken. Voor ons ligt dat wat anders. Ik denk ook dat het niet goed is voor spelers wanneer het nu weer klaar is voor een tijdje. Dat betekent meer spelen in 2022 en overbelasting kan zorgen voor nieuwe blessures. Daar zit geen trainer op te wachten, want het is voor veel teams al lastig zat geweest op dat vlak in het eerste deel van het seizoen.”

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Van der Pijl, Otto, Modderaar, Pieterse, Van de Voorn, Van der Hout, El Mariami, Boddeke, De Bruijn.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read