donderdag, april 25, 2024
HomeFotoreportageTrainers genieten en steken nodige op bij avondje LAV

Trainers genieten en steken nodige op bij avondje LAV

-

Woensdagavond was Grand Café De Burcht in Leiden het decor voor een door LeidenAmateurVoetbal.nl georganiseerde avond voor bij LAV aangesloten trainers. Daarbij waren ook enkele andere genodigden aanwezig, vooral vanuit het Haagse. Gastspreker was namelijk Alfons Groenendijk, die zoals we weten aardig wat jaartjes heeft meegemaakt bij de groengelen als speler en later als coach. De geboren Leidenaar is ambassadeur bij LAV en desgevraagd leek het hem leuk om zijn zegje te doen voor de regionale voetbaltrainers. Het resultaat mocht er zijn; de trainers waren stuk voor stuk onder de indruk van zijn optreden. Zelfs zijn ex-collega’s uit Den Haag spraken na afloop vol lof over zijn inhoudelijk sterke verhaal.

Eerder op de avond richtte Hennie Kanbier zich tot de trainers, die (bijna) wekelijks te maken zullen krijgen met het team van LAV. Daarna was het de beurt aan scheidsrechter René Sinke, ook columnist bij LAV, om het nodige aan de man te brengen over de gewijzigde spelregels. Net voor de pauze was het de beurt aan Paul van der Zwaan, de trainer van het Haagse Quick en eveneens columnist van LAV. De trainer liet weten dat er drie thema-avonden gepland staan voor deze groep trainers. Dit ter lering en vermaak, maar zeker ook om van elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. De data staan overigens in de gisteren door de redactie geplaatste agenda van LAV voor het seizoen 2021-2022. De trainers krijgen de kans om drie leerzame avonden te gaan ondervinden en de eerste terugkoppelingen richting de ervaren oefenmeester waren uitermate positief. Wordt vervolgd derhalve.

Na de pauze was het de beurt aan Groenendijk en ook hij stond tevens even stil bij de wisseling van de wacht van deze locatie en Koetshuis De Burcht (zie ook onze website voor eerder geplaatst artikel). Uiteraard werd de avond nog even benut om een borrel te pakken en het gesprek aan te gaan over onder meer het gebodene. Al met al ging iedereen voldaan en met een hoop meer kennis naar huis. Dit smaakt dus naar meer en LAV zet zich in de toekomst graag in om dergelijke avonden mogelijk te maken. Voor de trainers van de ‘LAV-clubs’ biedt een en ander ook mogelijkheden om uit te zetten binnen de eigen vereniging ten faveure van onder meer jeugdtrainers.

De geslaagde avond werd ook nog vastgelegd door Jan van der Lubbe. De foto’s lijken ons boekdelen spreken. LAV bedankt nogmaals alle sprekers en aanwezigen en spreekt de waardering uit voor de gastvrijheid en service van de gastheren-en dames.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read