vrijdag, april 19, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 2DoCoS de baas over Valken'68 (Sportiff LAV Cup, poule B)

DoCoS de baas over Valken’68 (Sportiff LAV Cup, poule B)

-

DoCoS heeft de laatste groepswedstrijd gewonnen. Na een gelijkspel tegen ROAC en een nederlaag tegen Jong Quick Boys volgde er nu een zege op eersteklasser Valken’68 (3-1). De Leidse ploeg gaat nu aan de leiding, maar de andere drie ploegen spelen nog tweemaal.

Verliezend coach Alan Campfens met zijn visie: ,,We zijn plichtmatig begonnen en daardoor liepen we van meet af aan achter de feiten aan en we hebben de zaakjes niet meer kunnen repareren. Er valt aan onze zijde nogal wat winst te boeken in de onderlinge samenwerking. Op momenten en in fases gaven we op persoonlijk vlak niet thuis en daar heeft DoCoS prima van geprofiteerd. Door de as hebben we het nog wel geprobeerd, maar er kwam veel te weinig vanaf de flanken door. Al met al een moeizame avond voor ons en een dik terechte zege voor de Leidse ploeg.”

Dennis Olman was beduidend meer in zijn nopjes: ,,Een meer dan verdiende zege. Ik heb echt genoten van mijn ploeg en dit is een grote opsteker. Ik heb strijd, samenhang, vlotte combinaties en gedurfd voetbal gezien. Daar scoorden we ook drie prima treffers uit. In de tweede helft, toen de score al was neergezet, golfde het spel op en neer. Valken’68 heeft het nog wel geprobeerd, maar vergeefs. Fijn dat ik weer wat terugkerende spelers heb kunnen inzetten zoals Kenneth Maaskant, Mike Filippo, Max Arnoldus, Remy Libbenga en Danny Disseveld. Ook de invallers Tycho Douwes, Kars Bisschop en Mark Uljee deden het prima. Overigens was het doelpunt van Marc Langeveld eveneens van grote schoonheid, daar kan ik ook van genieten.”

Voor DoCoS scoorden Tycho Groen (assist Milan Flippo, dit keer rechtsbuiten), Libbenga en Martijn Guijt.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read