woensdag, april 24, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Kagia en EMM'21 in evenwicht

Kagia en EMM’21 in evenwicht

-

Wellicht komen Kagia en EMM’21 elkaar volgend seizoen tegen in competitieverband. Gisteravond troffen de Lisserbroekers en Veners elkaar in de groepsfase van de Sportiff LAV Cup (poule F). Aan de Kikkerbeetstraat kwam er geen winnaar (2-2), maar het duel was wel ronduit levendig en volgens beide trainer ‘bijzonder nuttig’.

Koen van der Vlugt namens de koploper in 2C op zondag: ,,Een leuk potje waarin we een prima start hadden en al snel op 0-1 kwamen via Damian Hoogenboom. Kagia kwam wel terug, maar door Joey van der Geest konden we gaan rusten met een 1-2 voorsprong. Helaas konden we de voorsprong niet vasthouden, want tien minuten voor tijd kwamen zij op gelijke hoogte vanuit een vrije trap. Ik had hier graag gewonnen, want het wordt nu lastig om de volgende ronde te bereiken. Maar nuttig was het zeker. Wel denk ik dat we onszelf tekort hebben gedaan, want we hebben een aantal grote kansen gemist. Het belangrijkste was echter dat beide ploegen een positieve spelopvatting hanteerden en dan krijg je dus een leuke tweestrijd. Nu op naar Bloemendaal. We blijven graag staan waar we staan in de competitie.”

Collega Hein Leliveld was ook positief gestemd over de avond. ,,Na hun snelle 0-1 kwamen we terug in de wedstrijd en via Tijs van der Schinkel kon Luca van Dijken scoren en dat was op dat moment terecht. Vervolgens stopte Sander Hogervorst en pingel van EMM’21, maar alsnog pakten zij een voorsprong. Een fraaie vrije trap, kort voor tijd, betekende de 2-2. Beide ploegen speelden fris voetbal en belangrijk voor mij was ook dat we ongeschonden uit de strijd kwamen en dat veel spelers weer minuten hebben gepakt en ritme op hebben gedaan. Wij stonden de eerste speeldag stil dus in dat opzicht zijn dit soort extra wedstrijden meer dan welkom. Met de 2-2 ben ik wel okay. Zij hadden de 1-3 op de schoen en dan was het denkelijk wel over geweest. We gaan met een goed gevoel richting de uitbeurt bij Westlandia zaterdag.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read