Home Sportiff LAV Cup Poule H RCL plaatst zich zo goed als zeker ten koste van ASC voor...

RCL plaatst zich zo goed als zeker ten koste van ASC voor knock-out fase

Onder enigszins mysterieuze omstandigheden-mistbanken kwamen en verdwenen op sportpark De Bloemerd- won RCL gisteravond met 3-1 van ASC na een 1-1 stand halverwege. Het moet nu gek lopen wil RCL de volgende ronde van de Sportiff LAV Cup nog mislopen. Eerder plaatste Voorschoten’97 (za) zich al in deze poule.

Beide ploegen traden aan in bijna volle oorlogssterkte. Bij de Leiderdorpers stond Michael Schouten weer binnen de lijnen, die laatst zwaar geblesseerd leek te zijn geraakt in een duel om de districtsbeker. Een meevaller dus voor Hein van Heek en de zijnen in deze tijden waarin blessures schering en inslag zijn.

RCL pakte meteen het initiatief, maar de gasten waren dodelijk effect in de eerste uitbraak. Ward Buijze werd diep gestuurd en ondanks hindering van een verdediger bleef de aanvaller rustig en lobde de bal met links keurig over de doelman van de thuisploeg. Een plaatje van een doelpunt. De thuisploeg zocht veelvuldig de aanval, maar uiteindelijk was er een verdediger van ASC nodig om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen na een aanval over rechts via Jake van Heusden.

In de tweede helft kwam de ploeg van Jesper Neuteboom er niet veel meer uit. Pas tegen het einde moest Glenn Sloos een paar keer handelend optreden. Op dat moment had de tweedeklasser op zaterdag echter al afstand genomen via Sieb Rutgers en Stijn Roos. Eerstgenoemde maakte daarmee zijn faam waar om regelmatig te scoren en de andere jongeling was net ingevallen en moest de laatste jaren regelmatig passen vanwege blessureleed. Voor hem dus een succesje na alle lichamelijke ellende.

ASC is nu net als Jong SJC uitgeschakeld en kan het vizier op de competitie richten. Dat zal RCL ook doen, maar er wacht dus hoogstwaarschijnlijk wel minimaal een extra wedstrijd in dit toernooi voor de roodwitten.