donderdag, april 18, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4Sportiff LAV Cup: Jeugdig Stompwijk’92 troeft Football Factory in tweede helft af

-

Sportiff LAV Cup, poule D: Met een 1-0 voorsprong bij het ingaan van de rust leek Football Factory op weg om zich een uitstekende uitgangspositie te creëren om de tweede ronde te bereiken van de Sportiff LAV Cup. De eerste wedstrijd leverde immers een 2-4 zege op bij Woubrugge. Een in de tweede helft fris van de lever spelend Stompwijk boog echter de achterstond om en reisde met een 1-2 zege naar huis terug.

Trainer Ruud Fortman van Football Factory was niet verbaasd dat zijn ploeg de mindere was in het tweede deel van de match: ,,In de eerste helft speelden we goed, uitstekend zelfs. In de tweede helft wisselde ik door en dat zag je terug in het spel. De druk op de bal was verdwenen evenals de combinaties. Je ziet dat het verschil tussen het eerste en tweede team groot is. Wat ik wil meenemen naar volgende week is de wedstrijd tegen Woubrugge en de eerste helft van vandaag. Daarop gaan we voortbouwen. Het wisselen kwam ons spel niet ten goede.”

De bezoekers traden aan met een elftal met een gemiddelde leeftijd van nog geen twintig. Patrick Kamperveen: ,,De ‘oude’ garde is in een vriendenteam gaan spelen. Daardoor is er veel jeugd doorgestroomd, soms zelfs vervroegd. Vandaag speelden we met een wel heel jonge mix. Niet iedereen gaat het eerste ook halen, maar ze doen nu wel ervaring op tegen spelers die al een aantal jaartjes meedraaien. Heel nuttig dus voor die jonge gasten. De eerste helft hadden we moeite met het veld. Het is keihard en hobbelig. Je ziet dan dat spelers moeite hebben het leer te controleren. In de tweede helft ging dat beter. Ik denk dat we de wedstrijd ook over de streep konden trekken omdat het conditioneel wel goed zit. We hebben een paar snelle jongens voorin waar we in de competitie nog veel plezier van kunnen hebben. Als ik ons spel van vandaag zie denk ik dat we beter moeten kunnen.”

Door de nederlaag van Football Factory is de strijd in poule D weer helemaal open. Op 28 september komt Stompwijk’92 weer in actie. Dan komt het combinatieteam van VVSB op bezoek. Saillant detail: trainer van de Noordwijkerhouters is Eric van Manen, oud-trainer van Stompwijk en de voorganger van Van Kamperveen.

Football Factory-Stompwijk 1-2. 1-0 Maat, 1-1 Beuvink, 1-2 Korte.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Maat, Den Broeder, Tameem, De Jong, Van Weeren, Yazici, Karpuz, Tijssens, De Koning, Boukhedmi.

Basisopstelling Stompwijk: Van Leeuwen, Janson, Westdorp, Van Doorn, Koot, Van Santen, Van Benten, Van Bemmelen, Korte, Knijff, Beuvink.