HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 8Sportiff LAV Cup: Jong SJC redt het net niet bij Voorschoten'97 (za)

Sportiff LAV Cup: Jong SJC redt het net niet bij Voorschoten’97 (za)

-

In poule H kwamen gisteren Voorschoten’97 en Jong SJC tegen elkaar uit. Op sportpark Adegeest werd het 2-1 na een 2-0 ruststand. De thuisploeg was duidelijk de betere voor de rust, maar de Noordwijkers deden uitstekend van zich spreken na de onderbreking. De eersteklasser en titelverdediger heeft nu twee zeges geboekt.

De eerste twee kansen waren nog voor SJC. Tweemaal stond doelman Wilco Mackaaij in de weg voor succes van de geheel in het blauw gestoken bezoekers. Daarna nam de thuisploeg het duel stevig in handen en dat leverde de nodige kansen (met onder meer twee inzetten op de lat) en vlotte aanvallen op. De voorsprong viel uiteindelijk nog tegen, maar doelpuntenmakers Nick Guijt en Mo Maatoug zullen ongetwijfeld niet verwacht hebben dat er zich na de hervatting een ander spelbeeld ontspon. Sven Wisseling verkleinde de achterstand en de 2-2 hing zelfs in de lucht volgens Roy Schulpzand, maar de Noordwijkse oefenmeester zag de treffer niet vallen.

,,Toch ben ik zeer tevreden over het totaalplaatje. Voor de rust hadden we het zeker heel moeilijk, vooral met hun buitenspelers. Daar zat enorme snelheid in en we konden het nauwelijks belopen. In de rust heb ik wat omzettingen gedaan en gevraagd om meer duels te spelen. Dat heeft mijn ploeg prima gedaan en zo keerden we terug in deze wedstrijd. Dit was uiterst leerzaam. Vergeet ook niet dat we tegen de sterkste tegenstander uit deze poule uitkwamen. Dan wil je niet geslacht worden, mar daar is dus gen sprake van geweest. Ik ben best trots op ‘mijn’ jonkies en we gaan tegen RCL en ASC proberen deze lijn door te trekken. Misschien kunnen we dan nog verder komen in dit toernooi.”