In poule B kwam er gisteravond geen winnaar uit bij het treffen tussen ROAC en DoCoS (1-1). De eersteklasser leidde lange tijd, maar in de slotfase kwam de Leidse ploeg op gelijke hoogte. Voor de formatie van Gidon Reinders Folmer scoorde Jay Helvensteyn en Dennis Olman zag Milan Flippo het net doen bollen.

Reinders Folmer met zijn analyse: ,,Ik ben tevreden over de eerste helft. Daarin durfden we vooruit te spelen en daar kwamen ook kansen uit voort. Bij uitvallen van ons liepen we helaas soms buitenspel en zo gingen kansen verloren. Na een prima steekbal kwamen we er wel door en dat leverde de voorsprong op. Het is zonde dat we na wat wissels na de pauze vergaten zonder lef te spelen en niet door konden drukken. DoCoS werd na de doelwisseling ook gevaarlijker en dan is het jammer dat we die voorsprong niet konden vasthouden. De winst lag voor het grijpen, maar hun treffer mocht er ook wel zijn als ik eerlijk ben. Die werd knap binnen gewerkt bij de tweede paal.”

Collega Olman: ,,Ik ben van mening dat DoCoS de betere was met verzorgd veldspel. ROAC speelde vooral uit de omschakeling en dat beheersen ze best wel. De 1-0 was hoe dan ook tegen de verhouding in. Wij liepen wel te vaak de trechter in. Na de pauze vond ik ons oppermachtig en die gelijkmaker kon eenvoudigweg niet uitblijven. Daarmee hebben we onszelf alsnog tekort gedaan, maar het is een fijner resultaat dan dat je hier onterecht verliest. Over het totaalplaatje kan ik niet ontevreden zijn. Al met al was het een lekker en sportief potje waarbij de nodige conditionele prikkels zijn opgedaan. Geleidelijk aan moeten we ons gaan richten op de competitie en dan is een duel tegen een eersteklasser met bemoedigend spel mooi meegenomen.”