HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 10Sportiff LAV Cup, poule J: LSVV'70 klopt zondagtak Sporting Leiden

Sportiff LAV Cup, poule J: LSVV’70 klopt zondagtak Sporting Leiden

-

Op vrijdagavond werd de eerste wedstrijd gespeeld in poule J tussen LSVV’70 en Sporting Leiden(zo). De zondagtak van die fusieclub oefende vorige week nog tegen de mannen van de zaterdag. LSVV’70 maakte nog geen wedstrijdmeters.

De wedstrijd begon enerverend via een snelle voorsprong van de thuisploeg. Binnen vijf minuten maakten Jiddo Doornenbal (1-0) en Guus van Kessel (2-0) een verschil van twee, waardoor het publiek dacht ‘dit wordt een doelpuntrijke avond’. Dit gebeurde ook, maar de bezoekers nestelden zich in de uitslag. De 2-1 werd gescoord door Joost den Hollander na een vrije trap van Jim Pracht en de 2-2 werd gemaakt door Mo Abassi. De resterende dertig minuten van de 1e helft werden uitgespeeld waarbij beide ploegen kleine pogingen kregen te scoren, maar niet slaagden.

De tweede helft begon hetzelfde als in het eerste bedrijf. Binnen tien minuten breidde LSVV’ 70 de score uit naar 3-2 (Joost Wijnakker) en de 4-2 (nogmaals Doornenbal), na een prachtige pass van Jochem van der Graaf. LSVV’70 bleef nu de bovenliggende partij en speelde het treffen rustig uit.

Al met al was het een leuke avond met sportief voetbal van beide ploegen die in het begin van hun voorbereiding zijn en conditioneel en voetballend nog tijd zat hebben voordat de competitie begint.

Basisopstelling LSVV’ 70; T. Waasdorp, Van der Meer, Leugering, Jansen, Koeverden, Van der Graaf, Groenendijk, Doornenbal, Van der Meer, Van Kessel, Sleeuw.
Basisopstelling Sporting Leiden: Smeele, Den Hollander, Luiten, Pracht, Van Leeuwen, Gereats, Abassi, Bent A Bed, Kloos, Pinas, Van der Hooft.