HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4Stompwijk'92 moet VVSB (combi) voor laten gaan

Stompwijk’92 moet VVSB (combi) voor laten gaan

-

In poule D van de Sportiff LAV Cup heeft een combinatieteam van VVSB gisteravond de punten opgehaald bij derdeklasser Stompwijk’92. De thuisploeg nam brutaal een voorsprong via Lorenzo Korte, maar Enzo Huntink zorgde voor de stand in evenwicht halverwege. Na de pauze scoorden Matthieu van Assem en Tijs Knapp voor de Noordwijkerhouters. Met dank aan Theo Nulkes ontving onze redactie een verslag.

1e helft:

VVSB heeft het meeste balbezit, Stompwijk speelt voornamelijk op de counter. VVSB had voornamelijk in het begin wat moeite om organisatorisch in verdedigend opzicht het goed op te pakken i.v.m. de formatie van Stompwijk. De eerste speldenprikjes kwamen dan ook vanuit Stompwijk. Ook kwam Stompwijk op 1-0 nadat VVSB een lange bal vanuit de achterhoede van Stompwijk niet goed verwerkte, het schot kwam verwoestend in de kruising uit. Daarna kwam VVSB steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook zijn eerste kansen. Verder kwam VVSB voornamelijk vanuit de zijkanten veel tot de zestien van de tegenstander en werden er veel voorzetten in de zestienmeter gebied gegeven, echter zonder echt gevaarlijk te worden. In het tweede deel van de 1e helft ging het tempo omhoog bij VVSB en werden zij steeds gevaarlijker, wat uiteindelijk ook resulteerde in de 1-1.

2e helft:

Deze leek op de 1e helft: VVSB heel veel in balbezit en Stompwijk wat probeerde te counteren. Het verschil was dat VVSB nu veel nauwkeuriger in balbezit was waardoor VVSB echt het overwicht had. Ook in de 2e helft waren er weer veel voorzetten vanaf de flanken. Daarnaast redde de doelman van Stompwijk een aantal keer goed bij afstandsschoten van VVSB. Na een afgeslagen counter van Stompwijk, doordat de keeper van VVSB goed buiten zijn zestien optrad, kwam de bal uit bij Knapp die vervolgens Van Assem weg stak in de diepte, die vervolgens de 1-2 binnen kon trappen. Daarna bleef het lang 1-2 waardoor Stompwijk nog moed had, maar echte kansen bleven uit. In de 90e minuut besliste Knapp met een individuele actie de wedstrijd (1-3).