zaterdag, april 20, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Voorschoten ’97 (zo) en SJZ naar doelpuntrijk gelijkspel (3-3)

Voorschoten ’97 (zo) en SJZ naar doelpuntrijk gelijkspel (3-3)

-

Poule G- Zondag derdeklasser Voorschoten ‘97 en zaterdag vierdeklasser  SJZ troffen elkaar dinsdagavond op Sportpark Adegeest in het kader van de Sportiff Company LAV Cup. In een aantrekkelijke wedstrijd speelden de teams, na een  2-1 ruststand, met 3-3 gelijk.

Voorschoten-trainer Denis Luhulima over de wedstrijd: ,,We begonnen matig en slap en kwamen terecht met 0-1 achter. Bij ons zorgde in aanvallend opzicht Ferenc Merczel  voor veel gevaar. De 1-1 kwam via een penalty (Bennie Hoogewoning maakte hem cool af) en veroorzaakt door de ongrijpbare Ferenc. Voorschoten ’97 kwam hierna wat beter in de wedstrijd en drukte door, waarna Rick van de Maas via een prima aanval voor de 2-1 zorgde. Na rust misten we een aantal kansen om verder afstand te nemen. Na zeer matig verdedigen van onze kant kwam SJZ gelukkig op 2-2 en ze maakten niet veel later ook de 2-3. Gelijk daarna speelden we Ferenc opnieuw vrij, die de bal hoog en hard in het doel schoot (3-3). Hierna opnieuw wat mogelijkheden voor ons, die slecht werden uitgespeeld. SJZ kreeg in de slotminuten nog een grote kans op de 3-4. Al met al was het een sportieve wedstrijd tegen een leuke tegenstander.”

Zijn collega Arie van Duijn na afloop: ,,We konden vanavond door blessures helaas niet over diverse vaste basisspelers beschikken en daarom speelden we met diverse jeugdspelers, die het overigens prima hebben gedaan. Ik denk dat een gelijkspel de verhouding was, hoewel ik van mening ben dat we vlak voor tijd nog een penalty hadden kunnen krijgen. We nemen de Sportiff LAV Cup serieus en willen graag door naar de volgende ronde. We hebben het in eigen hand, in de laatste poulewedstrijd moeten we het tegen MMO afmaken’’, aldus de Katwijkse trainer.

In deze poule gaat Noordwijk aan de leiding met zes punten uit drie duels. SJZ heeft er vier uit twee en Voorschoten’97 vier uit drie ontmoetingen. MMO is na twee duels nog puntloos. Op 16 november valt de beslissing in deze poule.

Voorschoten ’97 (zo) – SJZ 3-3 (2-1). 15. De Klerk 0-1, 33.Hoogewoning 1-1, 45. Van de Maas 2-1, 53. Van Kampen 2-2, 57. Van Kampen 2-3, 60. Merczel 3-3.

Must Read