HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 9Warmunda maakt het UVS lastig en verliest nipt (3-2)

Warmunda maakt het UVS lastig en verliest nipt (3-2)

-

Poule I-  UVS en Warmunda troffen elkaar dinsdagavond in de Kikkerpolder in het kader van de Sportiff Company LAV Cup. De bezoekers, uitkomend in de zaterdag vierde klasse, speelden een prima partij in Leiden. Na een 2-0 ruststand kwamen de Warmonders terug tot 2-2, maar door een treffer van Sjors Hermsen vlak voor tijd trokken de Leidenaren toch aan het langste eind (3-2).

Warmunda-trainer Barry van Rijn over de wedstrijd: ,,We kwamen met 19 spelers en hebben iedereen speelminuten gegeven. We konden goed mee met het tempo van UVS mee en zo werd het van onze kant een prima pot. Er werd goed gevoetbald en we waren zeker niet de mindere. We hadden een gelijkspel verdiend, maar paal en lat stonden een gelijkspel in de weg. Het was voor ons een leerzame avond, waar we als groep mee verder kunnen’’, aldus de tevreden Warmonder.

UVS assistent-trainer Henk Brandt zag het als volgt: ,,Warmunda startte met fel spel, waar we in het eerste kwartier moeite mee hadden. Daarna kwamen we wat meer aan voetballen toe, zonder echt groots te spelen. We kwamen tien minuten voor rust op voorsprong door een benutte penalty van Lars Verlaan en vlak voor de pauze scoorde Boy Tettteroo de 2-0. Warmunda scoorde een kwartier voor tijd twee doelpunten kort achter elkaar (goals Nick van Riessen en Stan van Rijn), maar door een doelpunt van Sjors Hermsen wonnen we deze pot alsnog’’, aldus de Leidenaar.

Door dit resultaat plaatste UVS zich voor de laatste zestien van de Sportiff LAV Cup. Warmunda komt in haar laatste poulewedstrijd uit tegen Alphia.

UVS – Warmunda 3-2. 35. L.Verlaan 1-0, 43. Tetteroo 2-0, 75.Van Riessen 2-1, 76. Van Rijn 2-2, 88. Hermsen 3-2.