woensdag, april 24, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenFC Boshuizen buigt nipt voor hoofdklasser

FC Boshuizen buigt nipt voor hoofdklasser

-

Op zaterdag j.l. trapte FC Boshuizen om 12.30 uur af tegen Zwaluwen Vlaardingen, de nummer 4 van de hoofdklasse A van de zaterdagcompetitie. Op een zwaar te bespelen grasmat startten beide formaties, niet geheel op volle sterkte, aan deze nuttige oefenpartij. In de openingsfase werden de Leidenaren op eigen helft vastgezet. Met doelman Mohammed Ben Zlaouia en centrumverdediger Omar Hamdi, organisator aan het hoofd van de verdediging ving FC Boshuizen de eerste stormaanval perfect op.

De eerste keer dat de Leidenaren in de buurt kwamen van het vijandelijke strafschopgebied was in de 8e minuut. Een overtreding tegen centrale spits Joshua Steenvoorden leverde een directe vrije trap op. Edin Bibuljica schoot deze vrije trap hoog in de korte bovenhoek, en zette FC Boshuizen op een 1-0 voorsprong. Hiermee gaven de Leidenaren hun visitekaartje af. De resterende tijd in de eerste periode hield de eersteklasser voetballend prima stand. Voorin was Steenvoorden balvast, goed aanspeelbaar en hij kaatste vervolgens de bal goed aan de opkomende medespelers of de vleugelspitsen. Doelman Zlaouia onderscheidde zich in tien minute voor rust door een strafschop te stoppen.

De 2e helft was het voetbal van Zwaluwen verzorgder en kwamen er doelrijpe kansen voor hen. FC Boshuizen kroop regelmatig door het oog van de naald. De reservedoelman van de geelblauwen had in de 50e minuut de lat aan zijn zijde. Zwaluwen kwam in de 65e minuut langszij, nadat zij daarvoor een viertal open kansen om zeep hadden geholpen. FC Boshuizen moest het deze helft hoofdzakelijk van hun counters hebben. Een van deze counters had in de 75e minuut succes. Een mooie assist van Steenvoorden kwam bij Mohammed Mouchih, die de stand op 2-1 bracht. Het venijn zat in deze wedstrijd in de staart. Met nog acht minuten te spelen bogen de Vlaardingers de achterstand van 2-1 om in een winstpartij (2-3). Deze omslag was zonder meer te wijten aan concentratiegebrek, waardoor balverlies ontstond en erger. Ondanks deze nederlaag was het een nuttige en leerzame partij voetbal voor Roberto Escudero tegen een goed spelend Zwaluwen.