vrijdag, maart 29, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenOefenduel: balans bij SCH'44 tegen Aarlanderveen

Oefenduel: balans bij SCH’44 tegen Aarlanderveen

-

Met de huidige coronamaatregelen van het kabinet is het de amateurs niet toegestaan om na 17.00 uur te sporten, terwijl trainen voor die tijd voor de meeste volwassenen doordeweeks niet haalbaar is. Om toch enigszins wedstrijdfit te blijven heeft het technisch kader besloten om de komende zaterdagen vriendschappelijke wedstrijden te spelen.

De eerste wedstrijd is gespeeld tegen SCH’44, uitkomend in de 4e klasse en samen met Zwammerdam de lijstaanvoerders met 22 punten uit negen gespeelde competitiewedstrijden.

Officieel werd de voetbalvereniging Sport Club Harmelen opgericht op 12 juli 1944.
Voor die periode werd er ook al gevoetbald in Harmelen. Er gingen drie clubs vooraf aan wat nu SCH’44 is, te weten TOP, S.S.S. (Sport Staal Spieren) en RODA (Recht Op Doel Af).
Al deze clubjes gingen na verloop van tijd ter ziele en uit de Patronaat vereniging RODA ontstond tenslotte SCH. Later moest deze naam worden veranderd in SCH’44, omdat er in Nederland al een andere vereniging was die de naam SCH droeg (te weten Sport Club Heest).

Vanaf het beginsignaal werd het een zeer open en aanvallende wedstrijd met over en weer heel veel kansen en mogelijkheden om tot scoren te komen. Al vroeg in de wedstrijd speelde Killian Bouwhuis op de diepgaande Ramon Aronius, die vrij voor de keeper op de paal schoot. In de 16e minuut leden de bezoekers onnodig balverlies en in de snelle omschakeling werd de 1-0 gescoord door SCH’44.

Hierna ging de Trots van de Polder op zoek naar de tegentreffer. In de 26e minuut volgde een zeer goede balonderschepping door Bram Egberts, die de bal direct op de diepgaande Bouwhuis speelde. Bij deze actie werd de aanvaller gevloerd in het zestienmetergebied, Thom Nouwens benutte zeer fraai en beheerst deze strafschop en bracht de stand op 1-1. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg andermaal op voorsprong na wederom balverlies bij de gasten.

Hierna ging de ploeg van Sander van Dijk weer op jacht naar de gelijkmaker, wederom gaf Egberts veel druk op zijn tegenstander en veroverde de bal en gaf een pass op de vrijstaande Jorn Poelwijk, de spits schoot echter iets te gehaast voorlangs. Vervolgens kwamen de gasten door een tegenaanval van SCH’44 goed weg met een hard schot op de paal. Op slag van rust werd het alsnog 2-2. Vanuit een uitbal stond Nouwens opnieuw aan het eindstation.

In de tweede helft een zelfde speelwijze van beide ploegen, veel aanvalsspel wat vaak resulteerde in veel balverlies over en weer. Nog binnen het kwartier kwam het vijfde doelpunt op het scorebord te staan. Aronius mocht zich laten feliciteren. Halverwege de tweede helft was het weer de beurt aan de thuisploeg voor een doelpunt en daarmee kwam de eindstand op het scorebord. Aarlanderveen kreeg nog wel kansen met Bouwhuis en Van der Straaten, maar er kwam geen winnaar uit de bus.

Henny van Raay

Must Read