zondag, mei 29, 2022
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (15), 6-12 november

Lopend vuurtje (15), 6-12 november

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.

 • Leidenamateurvoetbal heeft de clubs een grote vlag overhandigd. Helaas wappert deze nog niet op elk complex. Willen de clubs die dit nog niet in orde hebben gemaakt hier svp alsnog werk van maken? Onze samenwerking mag best worden gezien, toch? Mocht de club nog geen vlag hebben ontvangen, graag even melden dan dragen wij daar alsnog zorg voor!
 • Het zal geen mens ontgaan zijn dat het aantal coronabesmettingen razendsnel stijgt en dientengevolge er steeds meer mensen in het ziekenhuis belanden. Nieuwe regels zijn dan ook van kracht geworden om de explosie te beteugelen. Bij veel clubs zal men een Corona Toegang Bewijs zoals een QR code moeten tonen om een binnenruimte in te gaan. Houd daar dus rekening mee. Oh, en vergeet geen identiteitsbewijs mee te nemen.
 • Nieuws uit Lisserbroek van Kagia: ,,Het sponsorcontract met hoofdsponsor Lobbezoo Verwarming en Airconditioning is met één jaar verlengd tot en met het seizoen 2022/2023. Afgelopen zaterdag heeft voorzitter René Bakker samen met Dick Lobbezoo het contract ondertekend.”
 • Boodschappen actie voor het goede doel bij Valken’68: ,,Valken’68 draagt een warm hart toe aan de Valkenburgse Stichting Kind in Oost-Europa. Geef ze een steuntje in de rug!!!”
 • Voorschoten’97: ,,Op initiatief van de 11×11 commissie heeft afgelopen dinsdag de eerste vlaggersavond voor ouders en spelers plaats gehad. De scheidsrechterscommissie heeft e.e.a. georganiseerd en de uitvoering voor haar rekening genomen. In de Business Club van Voorschoten’97 werd de eerste enthousiaste groep van 14 ouders en spelers ontvangen onder het genot van een kop koffie of thee werden de posities ingenomen.” Hoe de avond verder verliep en of Voorschoten’97 hoopt meer ouders te mogen begroeten leest u op de website van de club.
 • Droevig nieuws uit Valkenburg: ,,Op zaterdag 6 november jongstleden is op 61-jarige leeftijd Sam Star overleden. Sam is vanaf de oprichting lid geweest van Valken’68. Hij was eind jaren 70 en begin jaren 80 speler van ons eerste elftal. Daarna is Sam altijd betrokken gebleven bij onze club, eerst als speler en later als supporter met het bekende Valkenbusje.”
 • Triest nieuws ook namens RCL. Voormalig RCL 1 en 2 speler Rudy Kluts is op 33-jarige leeftijd overleden Rudy speelde vanaf zijn 6de voor RCL en was onderdeel van het team dat in 2011 weer naar de 1ste klasse wist te promoveren! Rudy was hardwerkende verdediger met veel liefde voor het rood wit van RCL en Ajax. Nadat hij gestopt was als speler van RCL kwam hij nog regelmatig kijken bij zijn vrienden. RCL wenst de familie en vrienden van Rudy heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.
 • ROAC bestaat 90 jaar en organiseert diverse activiteiten: ,,De tweede jubileumactiviteit is van dit seizoen is de Sinterklaasshow op zaterdag 20 november! Dit is voor alle leden vanaf 4 jaar (tot max. 9 jaar) en broertjes en zusjes meenemen mag ook! En uiteraard mogen oudere leden en vrijwilligers ook hun kind meebrengen.
 • Bij de clubs die op het sportpark een inloopuur fysiotherapie aanbieden heeft zich Kagia gevoegd: ,,Boot en Broersen start maandagavond 15 november met het inloopspreekuur bij de club aan de Kikkerbeetstraat. Het spreekuur zal van 18:30 tot 20:00 plaatsvinden in de verzorgingsruimte bij Kagia. Het inloopspreekuur is in eerste instantie met name bedoeld voor de jeugdtak van Kagia, maar is vrij toegankelijk voor alle leden van Kagia.  Aanmelden is niet noodzakelijk, laatste inloop om 19:45 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan het inloopspreekuur.
 • Vanuit (FC) Oegstgeest klonken kort geleden uiterst sombere berichten. Het leek erop dat de kantine op zaterdag gesloten zou blijven vanwege het gebrek aan vrijwilligers. Maar zie: ,,We kunnen met een goed gevoel terugkijken op afgelopen weekend! En dus onze oprechte dank aan alle (extra) vrijwilligers! Maar zeker ook aan de medewerking van de sporters, supporters, leden en begeleiders. Samen kunnen we ook dit aan en kunnen we de kleedkamers en kantine openhouden.”
 • Er is er weer een! Eh, wat? Nou, een nieuw filmpje van Kagia. Hoe ze het doen weet de redactie niet, maar het is weer een professionele clip van deze amateurvereniging. Zie de clubsite van de oranjehemden.
 • Lugdunum eert leden: ,,Drie trouwe clubleden zijn maandag tijdens de Algemene Ledenvergadering in het zonnetje gezet. Wim Eradus, Ariën Roelandse en Wouter Redel vierden hun 40-jarig jubileum als lid van Lugdunum.”
 • Sinterklaas en Kerst staan voor de deur. Hoe deze gevierd kunnen gaan worden is nu nog onduidelijk, maar het geven van kadootjes zal zeker als vanouds plaatsvinden. Denk bij het zoeken eens aan kleding of gadgets van uw favoriete club. Sjaals, shirts, ijsmutsen en veel meer is vaak al of niet online te koop. Uw kind is er blij mee en de club ook.
 • Geen kleding of gadgets, maar ook een aanrader: ,,Na het enorme succes van vorig jaar, waarin alle chocoladeletters ruimschoots voor de deadline waren uitverkocht, zijn de ambachtelijke ‘FC Rijnvogels chocoladeletters’ wederom te bestellen. In samenwerking met vaste en trouwe sponsor Echte Bakker Den Dulk verkoopt de Evenementencommissie de chocoletters in clubkleuren wederom in de smaken wit, puur en melk.”

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read