donderdag, maart 28, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (14), 30 oktober-5 november

Lopend vuurtje (14), 30 oktober-5 november

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.

  • Leidenamateurvoetbal heeft de clubs een grote vlag overhandigd. Helaas wappert deze nog niet op elk complex. Willen de clubs die dit nog niet in orde hebben gemaakt hier svp alsnog werk van maken? Onze samenwerking mag best worden gezien, toch? Mocht de club nog geen vlag hebben ontvangen, graag even melden dan dragen wij daar alsnog zorg voor!
  • TAVV heeft een nieuwe voorzitter: ,,Het werd anderhalf jaar geleden al aangekondigd, maar nu was het dan toch zover. In de gecombineerde Algemene Leden Vergadering 2019/20 en 2020/21 droeg Ruud Zonderop onder luid applaus van de aanwezigen formeel de voorzittershamer over aan Chiel Scholte. In deze ALV speelden niet alleen bestuurswisselingen een rol. Zo stopte Michael van Vliet als bestuurslid Overige Senioren en Ron Voortman werd verwelkomd als bestuurslid Marketing, Sponsoring & Communicatie. Maar werd ook Ruud Westerwaal in het zonnetje gezet en bedankt voor tientallen jaren onmisbaar vrijwilligerswerk in het beheer van de kantine en het onderhoud van ons mooie sportpark. Ook zijn benoeming tot Erelid werd door de aanwezigen van een luid applaus voorzien.” (binnenkort een interview met de ex-en huidige voorzitter op deze website!)
  • Op zaterdag 6 november is er na de wedstrijd tegen UVS een Hollandse middag in de kantine van Kagia: zanger Angelo, Rad van Fortuin en Hollandse hapjes.
  • En na de wedstrijd tegen Nieuwkoop is het Oktoberfest in de kantine van TAVV
  • Bij Kagia heeft voorzitter Rene Bakker afscheid genomen, maar hij doet toch een oproep: ,,Ik wil toch graag uw aandacht vragen voor de Club van 100. De 100 heeft betrekking op het aantal leden. Het bord in de kantine heeft ook maar 100 velden. Het bedrag om mee te doen met de club van 100 = € 50,00. Dit mag éénmalig of ieder jaar. Dit seizoen heeft de Club van 100 financieel bijgedragen aan de geschenken voor alle leden. Ieder spelend lid heeft o.a. een schoenentas met opdruk van Kagia ontvangen. Mijn streven is om dit jaar op 50 leden te komen.”
  • Dat Kagia vrijwilligers zoekt voor de onderhoudsploeg is inmiddels geen nieuws meer. Het promotiefilmpje op Facebook hebben we nog niet vermeld. Zonde, want het is een fantastisch leuke clip! Zie de website van de Lisserbroekers.
  • Bij DoCoS vraagt men vrijwilligers voor achter de bar. Ga jij de Leidse club steunen
  • ROAC: Wie maakt ons los?! Er zijn nog 80 boekjes loten verkrijgbaar! Een boekje telt maar liefst 50 loten en kost dus €50. Wil jij op de valreep nog zo’n befaamd boekje (of een ander aantal loten) bemachtigen? Stuur dan een mailtje naar fancyfairoudade@hotmail.com
  • Wat hebben onder andere Kagia, DoCoS, Koudekerk, FC Rijnvogels, UVS en MMO met elkaar gemeen in de verslagen op onze site? Woorden of uitdrukkingen als ‘gehavend’, ‘gemankeerd’, ‘de trainer moet roeien met de riemen die hij heeft’ etc. Al deze clubs (en waarschijnlijk meer) hebben te maken met een waslijst aan geblesseerden. Vooral de hamstrings lijken kwetsbaar te zijn. Zonder een grondig onderzoek te hebben gedaan lijkt het toch dat de wedstrijdbelasting te veel is voor de spieren. Lange tijd kon men niet eens trainen, toen in aangepaste vorm en uiteindelijk konden er wedstrijden gespeeld worden. Die belasting blijkt anders en aanzienlijk zwaarder te zijn dan op een dinsdag te trainen, hoe zwaar ook. Hoe lang het gewenningsproces gaat duren is ongewis. Voor spelers is het pijnlijk, voor trainers puzzelen.
  • Het bestuur van Voorschoten ’97 nodigt haar leden uit voor de halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) op 30 November 2021, aanvang 20.00 uur in de kantine. U wordt verzocht bij binnenkomst een Coronatoegangsbewijs te kunnen laten zien.
  • Bernardus: Op maandag 29 november 2021 vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Alle leden zijn van harte welkom. Het bestuur zal de begroting en de doelstellingen toelichten.
  • Coronatoegangsbewijs, QR code, de rillingen lopen velen over de rug. Controle en handhaving zijn voor veel clubs problematisch. Voor iedereen die het amateurvoetbal volgt is dat klip en klaar. De redactie van Lopend Vuurtje was dinsdagavond bij ASC en daar werd keurig de QR code gecheckt. Chapeau! Voor veel andere verenigingen blijft het een hoofdpijndossier.
  • Op 1 december 2021 organiseert Alphen Vitaal samen met Koudekerk ‘Walking Football’. Voetbal waarbij niet gerend mag worden. De ideale combinatie van gezelligheid en lekker bezig zijn. Bent u of kent u iemand, een vader, oom of buurman die van gezelligheid houdt en het leuk vindt om op het voetbalveld te staan? Kom dan 1 december kennismaken met deze sport. Deze keer is het lekker warm binnen in V.T.C. De Ridderhof in Koudekerk aan den Rijn. Leeftijd speelt geen rol!
  • Valken’68 heeft niet het monopolie van een ledenpas, Meerburg introduceert er ook een: ,,Het heeft wat langer geduurd dan we eerst dachten, maar de ledenpassen zijn gereed en klaar voor gebruik. Dus ieder senior-lid die actief voetbalt of traint en zijn of haar contributie van het afgelopen seizoen en het huidige seizoen heeft voldaan, kan zijn of haar ledenpas afhalen in de bestuurskamer. Deze ledenpas is eenvoudig op te waarderen door het gebruik van de KNIP app. Ook kun je een teamaccount maken, onderling met je teamgenoten geld betalen of ontvangen en nog veel meer.”
  • De RCL Oldstars organiseerde op 10 september 2021 een Walking Football Toernooi. Hieraan werd een sponsoractie voor Kika gekoppeld. De eindstand is nu bekend: 8370,19 euro! En daar zijn ze terecht heel blij mee.
  • 6 November bierfest bij Valken’68! Na de wedstrijd Valken’68-Argon belooft het een gezellig feestje te worden met de mannen van de ADHD DISCOSHOW. Dus trek die lederhose en de dirndl maar uit de kast en kom een lekker biertje halen in de kantine.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read