donderdag, april 25, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (12), 16-22 oktober

Lopend vuurtje (12), 16-22 oktober

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Jan Lovink in het Roodenburg nieuws: ,,In mei bestaat Roodenburg 95 jaar en een lustrum dien je te vieren. Het formeren van een jubileumcommissie is daarvoor nodig. De vereniging bereikt daarbij een mijlpaal en dat dient door de verschillende geledingen van de club gevierd te worden. Hardop zit ik te denken: jubileum ( jeugdtoernooien, nederlaagtoernooi, biljarten, klaverjasdrive, reünie, feestavond, feestdiner, wijksportdag, jubileumwandeling ). Eerst echter de commissie, want er zullen veel meer Roodenburgers zijn, die misschien nog wel veel betere ideeën hebben! !Tot nu toe is het luchtfietsen, want corona blijft in de buurt en je moet nog steeds je de vraag durven te stellen. Mag het straks wel?” Regeren is vooruitzien, dus als er leden zijn die Lovink willen steunen dan kunnen die zich aanmelden.
  • Na het mega succes van vorig jaar organiseert de jeugdtak van de Evenementencommissie van FC Rijnvogels ook deze keer weer een Halloweenmiddag. Op vrijdag 29 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur is het weer zover en alle jeugdleden tot en met acht jaar zijn van harte welkom! Het wordt gezellig griezelen op deze middag met leuke spelletjes. Het is natuurlijk het leukste als alle kinderen weer verkleed komen.
  • Veel amateurclubs zitten toch wel in hun maag met de verplichte QR check als mensen binnen willen zitten. Voorschoten’97 heeft in ieder geval een duidelijk protocol opgesteld, dat terug te vinden is op de site.
  • We lazen op deze website ook: ,,Voorschoten ’97 is een mooie dorpsclub die behoort tot de top 10 grootste amateurverenigingen van Nederland en heeft een goede naam die georganiseerd in de maatschappij staat. Naast het prestatief en recreatief voetbal is de sociale component, normen en waarden een belangrijk goed binnen onze vereniging. Met onze uitstekende sportfaciliteiten staan wij voor de senioren en jeugd selecties daarnaast ook altijd open voor enthousiaste mensen die graag iets willen betekenen in het selectie voetbal in Voorschoten. Je moet dan denken aan trainers, coaches, begeleiders, verzorgers etc.”
  • FC Oegstgeest: ,,De geplande ledenvergadering die voor maandag 1 november stond gepland is verzet naar maandag 22 november, zie tevens de agenda op de site van de vereniging.
  • TAVV doet een beroep op de leden met journalistieke gaven binnen de club: ,,Vanaf nu plaatsen we alle op voetbalverslagen@tavv.nl ingezonden verslagen op de website van TAVV. Deze verslagen kun je op de homepage van tavv.nl vinden onder het kopje ‘wedstrijdverslagen’. Inmiddels zijn daar al de kleurrijke epistels van het 7e en de JO14 geplaatst.  Het leukste wedstrijdverslag wordt bekroond tot ‘Winner of the Week’, en wordt gepubliceerd in ‘De Nieuwkoper’, geplaatst op de Facebook-pagina van TAVV én …. het winnende team ontvangt een heuse WINNER wedstrijdbal! WINNER heeft extra ballen ter beschikking gesteld.
  • Nog meer TAVV: ,,Met veel plezier en trots kunnen we mededelen dat TAVV erin geslaagd is Bert van Wijk te strikken als speciale trainer voor al onze jeugdkeepers. Vanaf half oktober krijgen onze keepers en keepsters van O9 t/m O17 & VR1 één keer in de twee weken, in aanvulling op hun reguliere teamtrainingen, specifieke keeperstraining van de man die al meer dan 10 jaar trainer is van onze selectiekeepers en daarbovenop een heus fenomeen in keepersland is.
  • ROAC: ,,De tweede jubileumactiviteit is van dit seizoen is de Sinterklaasshow op zaterdag 20 november! Dit is voor alle leden vanaf vier jaar (tot maximaal negen jaar) en broertjes en zusjes meenemen mag ook! En uiteraard mogen oudere leden en vrijwilligers ook hun kind meebrengen. De show begint om 10.30 uur, maar de kans is groot dat er ook nog een leuke pietengym is. Informatie hierover volgt!”
  • Meerburg doet een oproep: ,,We zoeken een enthousiaste en gedreven coördinator die ons de komende jaren gaat helpen het meiden- en vrouwenvoetbal verder vorm te geven. Dit in samenwerking met de overige coördinatoren binnen de vereniging en de kaderleden meiden- en vrouwenvoetbal. Ben jij die coördinator die naast een beetje voetbalkennis vooral pedagogisch onderlegd is, beschik je over goede communicatieve vaardigheden, met een passie voor het meiden- en vrouwenvoetbal dan raad ik je aan verder te lezen op de website van de club.”
  • Woubrugge: ,,Zaterdag 6 november is er eindelijk weer eens een kantinefeest: Woodbridge Dance Event. 637 dagen hebben we moeten wachten, maar nu is het bijna zover. Vanaf 17.30 zullen de DJ’s lekkere plaatjes gaan draaien. Jij komt toch ook?” We waren er niet bij 637 fagen terug, maar nemen aan dat het niet gaat om de chachacha, de rumba of de vogeltjesdans. Een tikje voor de liefhebbers, maar we schatten zo in dat het desondanks een geweldige avond wordt.
  • Zoals je eerder hebt kunnen lezen in de aankondiging zijn Kagia en Boot & Broersen dit seizoen een samenwerking gestart. Als onderdeel van deze samenwerking zullen Vasco Esman & Erik Rewijk (Boot en Broersen) op maandag 25 oktober een eerste EHBSO (Sport EHBO) workshop organiseren voor trainers, leiders en geïnteresseerde ouders. De workshop is vrij toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig. De workshop start om 18:30 en zal tot ongeveer 19:30 duren. De kantine is vanaf 18:15 geopend.
  • Leidenaar Ricardo van Rhijn heeft een nieuwe club. De verdediger heeft Emmen achter zich gelaten en gaat nu uitkomen voor Karlsruher SC.
  • We sluiten af met een actie die ons hart gestolen heeft. Volgens een artikel op AD.nl is voetbalclub TAVV helemaal klaar met alle scheldwoorden op en langs het veld. Op eredivisieniveau bereikte men vorig weekend weer een nieuw dieptepunt, maar ook het lagere voetbal krijgt veel te veel te maken met ongepast en/of kwetsend taangebruik. TAVV is daar bij monde van scheidend voorzitter Ruud Zonderop helemaal klaar mee. Gele kaarten worden wegens wangedrag worden nog wel eens ingetrokken na een excuus van de dader na afloop. Wat TAVV betreft komt daar een einde aan. Kwetsend taalgebruik moet gevolgen hebben is het motto. De club uit Ter Aar heeft een ‘man van dienst’ aangesteld die overtreders gaat aanspreken als ze qua taal een grens overgaan. Met de stellingname en actie van TAVV is de redactie van Lopend Vuurtje het hartgrondig eens.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read