zondag, augustus 14, 2022
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (18), 27 november-3 december

Lopend vuurtje (18), 27 november-3 december

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Morgen wordt er her en der geoefend. Noodgedwongen vanwege de genomen maatregelen, daar is genoeg over gezegd en geschreven. Voor LAV resteert er slechts kruimelwerk dit weekend. Toch zal onze redactie ruimschoots aandacht geven aan de inhaalwedstrijd in 4A tussen Woubrugge en Koudekerk. Ook staan er twee duels op de rol in het kader van de Sportiff LAV Cup. Football Factory ontvangt VVSB 2 en Meerburg is gastheer van Jong Alphense Boys. Daarmee vallen er andermaal beslissingen richting de knock-out fase.
  • De VVD in Leiden heeft zaterdagmiddag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld. Tussen de 26 namen zitten veel bekende gezichten zoals lijsttrekker Maarten de Crom, nummer twee Alyssa Voorwald en nummer drie Tom Leest. Ook staan er minder bekende mensen op de lijst. Bijvoorbeeld nummer vier Christiaan Mulder. Maar waarom op dit podium hieraan aandacht? Welnu, op nummer tien staat LD-en LAV-medewerker Tom Mentink. Van alle markten thuis!
  • Samantha van Diemen werd door bondscoach Mark Parsons opgeroepen om aan te sluiten bij het Nederlands Elftal. De Leidse speelster van Feyenoord is één van de zes namen die werd toegevoegd aan de selectie voor het oefenduel tegen Japan. Afgelopen maandag werd het duel afgewerkt en het bleef zoals het was (0-0). Van Diemen begon met voetballen bij het Leidse UVS, waarna ze voor het talententeam van het CTO in Amsterdam ging spelen. In 2019 tekende ze een contract bij Ajax en sinds dit seizoen speelt ze in de hoofdmacht van Feyenoord.  Vorige week donderdag won de verdedigster nog met Jong Oranje met 4-0 van Portugal. Jaimy Ravensbergen, de Leidse spits die bij ADO Den Haag speelt, mocht nu alsnog aansluiten bij de Jong Oranjeleeuwinnen. Zij speelden een oefenwedstrijd tegen België.
  • De veilingcommissie van FC Rijnvogels zal bij elkaar komen om een nieuw plan van aanpak voor te bereiden. De veiling van afgelopen zondag ging niet door bij de Katwijkers. Uitleg lijkt ons overbodig.
  • Aan alle keepers en keepsters: de komende drie weken mag er na 17:00 helaas niet meer getraind worden. Wat een vervelende Corona maatregel is dit zeg… maar laat je hierdoor niet demotiveren! Want laat flexibiliteit en improvisatie nou toevallig net 1 van de sterke eigenschappen zijn van deze keepersschool… daarom geven wij op maandag en dinsdag van 15:00 – 17:00 nu ook trainingen! Blijf fit (mentaal en fysiek) en voorkom zo blessures. Voor een uur trainen rekenen wij geen €24,95 maar €18.50 dus meld je nu snel aan (groepsverband). Privé training 44.95 ipv 49,95. Te bereiken via: 06-29474997 of keepersschoolandrewbontje@gmail.com, sportieve groet Andrew Bontje.
  • DoCoS: ,,Op maandag 13 december 2021 wordt de Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. Deze vergadering wordt in verband met de corona-crisis geheel digitaal gehouden. Je kan als DoCoS-lid deze ALV digitaal meemaken. Wil je erbij zijn, meld je dan aan. Dit kan bij de secretaris: docos-joost@hotmail.com Na aanmelding krijgt je dan ruim vóór de ALV een online link waarmee je kunt inloggen om de ALV digitaal bij te wonen. Een unieke kans om mee te praten over de kansen en bedreigingen waarmee we binnen de voetbalvereniging DoCoS in de komende periode te maken krijgen. Heb je ideeën, wees er dan bij! We kunnen dan in een open discussie van gedachten wisselen over de middelen en de financiën. We spreken je graag op deze vergadering.”
  • RCL: ,,Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we flink aan het lobbyen zijn voor dug-outs op veld 5 en veld 6. Veld 5 heeft al jaren zitjes, maar geen overkapping en veld 6 heeft helemaal niks. Het werd tijd dat daar eens verandering in komt. Vorig jaar zijn we gestart met geld inzamelen. Vorige maand hebben we besloten om ze alvast aan te schaffen zodat we er in de wintertijd al plezier van hebben. Ze komen van SKOR. De dug-outs zijn elk 3 meter lang en voorzien van een heerlijke bank. Zo wordt wisselzitten een feest 😊 De verwachting is dat ze eind deze maand geplaatst gaan worden. De dug-outs kosten rond de € 10.000,- (zonder de btw waar we hopelijk subsidie voor gaan krijgen). We zijn nu aanbeland op een bedrag van rond de 8000.-. Dit hebben we met elkaar bereikt door de inkomsten van de Oliebollenactie, WK-poule, de vrienden van, Rabo Club Support, de Voetbalpassie actie, de eerste inlevermaanden van de plastic flesjes en een sponsor. Voor de laatste 2000,- doen wij een beroep op de Grote Club Actie en de 2de ronde voetbalpassie bij de AH, die start in januari. Wil je met je bedrijf een stukje sponsoren dan kan dat natuurlijk ook. Mail dan naar sponsorcommissie@rcl.nl. Iedereen bedankt die met een of meerdere acties heeft meegedaan! Op naar de € 10.000,-.
  • Het werd wel eens tijd: na ruim dertig jaar staat er een nieuw scorebord langs het hoofdveld van Lugdunum. Het digitale bord is geschonken door de Club van 100. Wim Moen en Ben Weerlee van de onderhoudsploeg hebben het bord recent gemonteerd.
  • Teylingen: ,,Tot hun grote spijt heeft de commissie moeten besluiten om de voorbereidingen voor het jaarlijkse darttoernooi in december te staken. De ontwikkelingen rondom corona maken dat zij het niet verstandig vinden om dit immer drukbezochte toernooi te organiseren. Alle pijlen worden nu gericht op een prachtig evenement in 2022!!”
  • Het is nog steeds de bedoeling dat de loting voor het vervolg van de Sportiff LAV Cup plaats zal vinden na medio januari. Mocht het t.z.t. niet mogelijk zijn om met een groter gezelschap aanwezig te zijn (lees: met vertegenwoordigers van de clubs die door zijn) dan zal de organisatie de loting online gaan aanbieden! Wordt vervolgd.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read