zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 2 (5-12 augustus)

Lopend Vuurtje, deel 2 (5-12 augustus)

-

De KNVB telt pakweg 1.150.000 leden. De redactie van Lopend Vuurtje durft te wedden dat vrijwel al deze ingeschrevenen net zo hard snakken naar het begin van het nieuwe seizoen als wij. De eerste oefenwedstrijden zijn gespeeld, maar op 4 september barst het pas echt los met het bekerprogramma. Lopend Vuurtje is natuurlijk ook al begonnen. Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Warmunda is een periode moeilijker te bereiken met de auto vanuit Leiden en Oegstgeest. Van 6 september t/m het voorjaar van 2022 is de Warmonderhekbrug afgesloten voor autoverkeer. Eh, pardon? Welke brug? We bedoelen de brug over het Poelmeer, die je over moet als je vanaf Leiden of Oegstgeest Warmond binnenrijdt. Let wel: het geldt uitsluitend voor auto’s!
  • Sporting Leiden heeft er een bekende Leidenaar bij: trainer Koos Habraken werd in het Leidsch Dagblad geportretteerd. Oké, het ging vooral over zijn beroep van rijwielhersteller of fietsenmaker, maar toch….. Zondag speelt zijn team vriendschappelijk tegen Roodenburg. Kom gerust eens kijken. Aanspreken met ‘U’ is dan wel verplicht.
  • René de Haas is met ingang van het seizoen 2021-2022 trainer van het tweede elftal van SJZ. De Haas is geen onbekende binnen de club. Hij was eerder trainer van het hoogste juniorenteam en vervolgens van het tweede elftal. Met de komst van Zoeterwoudenaar De Haas zet SJZ een flinke stap voorwaarts. Want het is komend seizoen voor het eerst, nadat de club de overstap maakte van de zondag- naar de zaterdagcompetitie, dat er weer een tweede selectieteam is. En nu dus een tweede trainer.
  • Meerburg: ,, Iedereen die op zaterdag wel eens in de buurt van de kleedkamers is geweest, heeft ze kunnen zien zitten: de leden van de zaterdagcommissie. Dat zijn de mensen die gasten (zowel onze eigen mensen als bezoekers van andere clubs) opvangen, welkom heten en wegwijs maken. Die vertellen op welk veld er gespeeld gaat worden, welke kleedkamer moet worden gebruikt en die zorgen dat er in de rust limonade is. Die de scheidsrechters koffie en frisdrank serveren en belangstellend informeren naar het verloop van de wedstrijd. En die, als daarom gevraagd wordt, de uitslagen van de gespeelde wedstrijden doorgeven aan de KNVB. De leden van de zaterdagcommissie vormen het gezicht van de vereniging. Onze bestaande gastheren die deze rol al jaren vervullen zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vrouwen en mannen die zich als gastvrouw of gastheer willen inzetten worden uitgenodigd om zich aan te melden. Voor informatie (over wat je moet doen en hoe leuk en gezellig het werk is)  kun je terecht bij de waarnemend coördinator van de zaterdagcommissie: Wilke Ruiter. Zijn e–mail adres is secretaris@vvmeerburg.nl.
  • Lugdunum is een leuke Leidse voetbalclub op slechts vijf minuten fietsen van station Leiden Centraal. Het eerste vrouwenteam is nog op zoek naar een paar enthousiaste speelsters om de selectie compleet te maken. Het team bestaat voornamelijk uit studenten die op een leuk niveau willen voetballen, maar daarnaast ook genoeg tijd over willen houden voor hun studie en het studentenleven, en uit wat oudere speelsters met veel ervaring die nog altijd voor de winst gaan, maar zeker ook voor de gezelligheid.
  • Op woensdag 25 augustus 2021 start alweer de 34e RCL VOETBALSTART, een van de mooiste evenementen van het voetbaljaar. De RCL VOETBALSTART is altijd in de laatste zomervakantieweek, we zijn begonnen in de zomer van 1986. Er doen dit jaar weer een heleboel kinderen mee, ruim 230. Het wordt dus drie dagen lang hartstikke druk in De Bloemerd. De deelnemers hebben reeds het programmaboekje per mail ontvangen. Het is nu nog maar een paar weekjes wachten tot de RCL VOETBALSTART begint. Eerst even lekker vakantie, lekker genieten en uitrusten. Dan heb je weer volop energie om met de RCL Voetbalstart mee te doen.
  • Voetbalvereniging RCL heeft een zeer fraai clubgebouw. In dit multifunctionele gebouw is op de eerste verdieping onze prachtige kantine met uitgebreide bar en professionele keuken. Voor de zaterdagmiddag zoeken wij twee enthousiaste medewerkers in de keuken. In jouw rol zorg je ervoor dat de bestellingen klaar worden gemaakt en uitgegeven. Dit doe je niet alleen maar met 2 vrijwilligers, die jij aanstuurt. Verdere informatie op de website van RCL.
  • Kagia: ,,Wij waren zeer verheugd dat de sportkantine onder voorwaarden weer open mocht na een verplichte sluiting van bijna een jaar. Helaas waren een aantal producten bijna over de uiterste verkoop- of houdbaarheidsdatum geraakt, waardoor wij deze niet meer in voorraad wilden houden om te verkopen. Net als een jaar geleden hebben we contact gezocht met Voedselbank Haarlemmermeer, en zij waren zeer blij met o.a. snoepzakjes en frisdranken. Bedrijfsleider Hans Eijkemans sprak zijn dank uit met de woorden: “Top, ontzettend bedankt voor deze schenking. Hier kunnen we zeker wat mee.”
  • Afgelopen week stond MMO uit Hoogmade bij ons in de spotlights. Het uitgebreide artikel van Cees Mentink is uiteraard nog steeds te lezen op onze website. Volgende week komt SV Aarlanderveen ruimschoots aan bod!
  • Mocht u als volger een technisch probleem tegenkomen op onze (mobiele) website laat het dan svp even weten via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wij doen er alles aan om alles goed in beeld te krijgen, ook nu we weer een nieuw jasje hebben, maar de techniek kan ons in de steek laten. Bij een melding kunnen we aan de slag om het euvel te helpen uit de weg te ruimen.

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read