donderdag, maart 28, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (deel 24), 27 februari-5 maart

Lopend vuurtje (deel 24), 27 februari-5 maart

-

Vandaag alweer deel 24 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Welhaast op kousenvoeten naderen we het ‘oude normaal’. De K.N.V.B. heeft nieuwe richtlijnen vastgesteld, die vanzelfsprekend terug zijn te vinden op de websites van de meeste clubs. We hebben er een willekeurig bericht uitgepikt. ,,Voor SV Aarlanderveen betekent dit samengevat: Vanaf 3 maart mogen spelers tot 27 jaar weer trainen zonder 1,5 meter beperking. De competitie voor SVA 1 wordt niet hervat. We hopen wel op een Regio Cup met spannende derby’s. De indeling voor seizoen 2021/’22 is gelijk aan 2020/’21. De overige senioren- en jeugdteams kunnen ook deelnemen aan een Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. De kantine en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten. Er is geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie. Raadpleeg de site van uw favoriete club voor wat dit concreet betekent voor de voetballers en volgers.
  • TAVV vatte de koe bij de horens: ,,We hebben er lang op moeten wachten, maar voetballen voor overige senioren onder de 27 jaar mag weer, een beetje. Gewoon, lekker onderling, bij je eigen club. Daarom organiseert TAVV a.s. zaterdag 6 maart om 14.30 een onderling 6×6 toernooi, volgens de spelregels van de SSS Cup, voor alle overige senioren onder de 27 jaar. Wil je meedoen? Meld je aan bij marketing@tavv.nl. Kom je alleen, of met een groep? Het kan allebei. Wij zorgen voor een veld, teamgenoten, tegenstanders, scheidsrechter, ballen & hesjes. Helaas blijven de kantine en kleedkamers nog dicht. Tot zaterdag!
  • Ook bij SV Aarlanderveen en ASC wordt er de komende weken weer gevoetbald. Wie er mee kunnen doen staat vermeld op de sites van de beide clubs.
  • Je kunt een algemene ledenvergadering niet oneindig uitstellen. Sporting Leiden vergadert logischerwijze online: ,,Ben je benieuwd hoe het gaat met Sporting Leiden tijdens de Corona crisis? Hoe staan we er voor? wat zijn de plannen voor de toekomst? We gaan het je allemaal uitleggen op dinsdag 23 maart vanaf 20.00 uur. I.v.m. Corona zal de AlgemeneLedenVergadering digitaal plaatsvinden via Microsoft Teams. Wil je deelnemen aan de vergadering? meld je dan aan via info@sportingleiden.nl Je ontvangt dan de link naar de vergadering via mail.”
  • Steeds meer clubs geven te kennen, dat ze ook volgend jaar bij leidenamateurvoetbal (LAV) aangesloten blijven. De redactie van Lopend Vuurtje begrijpt dat volkomen. Waar vind je anders het laatste nieuws over je eigen vereniging? Waar lees je interviews, wedstrijdverslagen, columns, standen, statistieken en nog veel meer betreffende het regionale voetbal? Nergens toch! Het zal ons niet verbazen als in de komende weken meer clubs hun fiat geven. De teller na 4 maart staat op tien!! Zie elders op deze website meer informatie hieromtrent.
  • De clubs zijn weer begonnen met proeftrainingen om de jeugd de kans te geven te proeven van het heerlijke spelletje dat voetbal heet. ,,Jongens en meiden van alle leeftijden zijn welkom”, meldt DoCoS bijvoorbeeld. Voorschoten’97 is wat specifieker. Het roept meiden geboren in 2008 en 2009 op naar een talententraining in april te komen. Ook RCL roept meisjes op om naar een training te komen.
  • Om jongeren goed te begeleiden zijn jeugdtrainers hard nodig. UVS zoekt er nog een paar. Aan de eisen te zien, willen ze graag kwaliteit in huis halen. En terecht natuurlijk. Alle informatie op de website van de blauwwitten.
  • ,,Zaterdag 27 maart 2021 organiseert de Evenementencommissie van FC Rijnvogels zoals inmiddels bij de meeste mensen bekend, een gezellige online Paasbingo en loterij. Er zijn alweer vele bingokaarten en lootjes verkocht voor deze tweede online editie via het YouTube kanaal van FC Rijnvogels. Inmiddels is ook bekend dat een deel van de opbrengst een nuttige bestemming heeft.” Welke bestemming dat is? Surf naar de site van de club.
  • Onder de kop ‘Heel SJZ bakt’ een wel heel bijzonder initiatief om de club te steunen in Zoeterwoude: ,,In het kader van ‘SJZ een steuntje in de rug’ tijdens Corona, organiseert de Jeugdcommissie een taart-bak-wedstrijd. Iedereen mag meedoen! Leden, ouders, Opa’s Oma’s, Ooms en Tantes, Volwassen, Kinderen, … Iedereen!” Daar blijft het niet bij. Blijkbaar beschikt de club over creatieve geesten, want ook voor de minder culinair aangelegde volgers is er een kans om te laten zien dat je een groenwit hart hebt. Op 13 maart is er een XXL Swingo en pubquiz. Alles wat u weten wilt vindt u…….. juist!
  • Clubs kunnen zich sinds 26 februari inschrijven voor de Sportiff LAV Cup. De eerste aanmeldingen voor het seizoen 2021-2022 zijn binnen! Welke clubs volgen? De eerste aanmeldingen: Alphense Boys (za), Kagia, TAVV, ASC, Koudekerk, Football Factory, MMO, Voorschoten’97 (za) en Voorschoten’97 (zo). Een beknopt bericht voor aanmelding is al voldoende: redactie@leidenamateurvoetbal.nl
  • De eerste toezeggingen voor ‘Tientjesvriend van LAV’ zijn binnen. Wat een warm gevoel krijgen we daar van. Binnenkort volgt een bericht op de website over dit onderwerp. Zo ook over donateurs. Met steun van onze volgers, vrienden, sympathisanten en andere LAV-fans kunnen we verder. Hopelijk tot in lengte van jaren!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read