Vandaag alweer deel 21 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Veel ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Na de geslaagde edities in 2019 en 2020, is er in de zomervakantie van 2021 wederom een Ajax Camp bij FC Oegstgeest. Dus ben jij tussen de 6 en 16 jaar oud en wil jij in de zomervakantie een week lang trainen als jouw favoriete Ajax-speler? Schrijf je dan in voor het Ajax Camp bij FC Oegstgeest van 23 t/m 27 augustus 2021 en doe mee! Meer info op de website van de Voscuyl-bewoners.
  • Statiegeld donaties leveren prachtig bedrag op voor FC Rijnvogels! De afgelopen maanden is de Coop actie een daverend succes voor de Katwijkse vereniging gebleken. Vele donateurs hielpen mee om er een geweldig bedrag van te maken. De teller is gestopt op maar liefst €810,90! Daar kan de hele Rijnvogels familie erg trots op zijn. Het jeugdhonk zal hier weer een mooie kwaliteitsinjectie van ondergaan. Meer weten? Zie de overige info op de website van de roodwitten.
  • Vijf speelsters uit het eerste elftal van ADO Den Haag Vrouwen zijn opgenomen in de definitieve selecties van twee nationale jeugdelftallen. Onder hen Jaimy Ravensbergen (Oranje O23) en Liz Rijsbergen (Oranje O19). Eerstgenoemde kwam eerder uit voor DoCoS en Liz droeg het tenue van Voorschoten’97. Beide selecties hebben van maandag 22 februari tot en met woensdag 24 februari een besloten driedaagse activiteit.
  • Goed nieuws voor LeidenAmateurVoetbal.nl! Na TAVV hebben FC Oegstgeest en LSVV’70 aangegeven ook volgend seizoen aangesloten te blijven bij LAV. Natuurlijk dienen de afspraken nog gemaakt te worden, het is nu nog wat vroeg en we leven in onzekere tijden, maar de continuering van de samenwerking doet ons deugd. Het zou leuk zijn als meer clubs zich spoedig en spontaan aanmelden. Er is nog ruimte voor maximaal 25 eerste elftallen!
  • Nog meer mogelijk goed nieuws voor LAV: ook Alphia en Kickers’69 hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden om na dit seizoen aan te sluiten bij Leidenamateurvoetbal.nl. De deur staat voorlopig wagenwijd open! Wie weet denkt men er bij fusieclub E.M.M.’21 ook over na. Het zou onder meer de talloze derby’s nog leuker maken v.w.b. de verslaggeving.
  • Ons bereikte het verdrietige bericht dat het zeer gewaardeerde oud-Lugdunum lid Bas Braxhoven onlangs op 83-jarige leeftijd is overleden. Braxhoven heeft als commissielid jarenlang veel betekend voor de club. Lugdunum (en LAV) wenst alle nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.
  • Een iglo die afgelopen weekend werd gebouwd op een van de kunstgrasvelden van de Leidse voetbalclub Lugdunum is gisteren door de gemeente verwijderd. Volgens wethouder Dirkse is het kunstgras niet bestand tegen zo’n bouwwerk dat bovendien een houten vlonder als vloer had. ,,Ik snap dat mensen het jammer vinden, maar als straks het veld beschadigd is, hebben we ook een probleem”, aldus de sportwethouder in een toelichting. ,,Bovendien is het complex vanwege de sneeuw gesloten en mogen mensen er daarom helemaal niet komen.”
  • De eerste aanmelding voor de Sportiff LAV Cup voor het seizoen 2021-2022 is al binnen! En het gaat, jawel, om een nieuwkomer. Een warm welkom aan de zaterdagtak van Alphense Boys. Over deze Cup volgt spoedig meer info m.b.t. het seizoen 2020-2021.