dinsdag, april 16, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 4 (19-26 augustus)

Lopend Vuurtje, deel 4 (19-26 augustus)

-

De KNVB telt pakweg 1.150.000 leden. De redactie van Lopend Vuurtje durft te wedden dat vrijwel al deze ingeschrevenen net zo hard snakken naar het begin van het nieuwe seizoen als wij. De eerste oefenwedstrijden zijn gespeeld, maar op 4 september barst het pas echt los met het bekerprogramma. Lopend Vuurtje is natuurlijk ook al begonnen. Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Bij veel voetbalclubs is de keeper het ondergeschoven kindje. Veel clubs hebben helaas niet de beschikking tot keeperstrainers, laat staan voor alle jeugdkeepers. Andrew Bontje is een keepersschool begonnen: ,,Als ervaren keeper met een open en sociaal overkomen, praktijkervaring maar ook de nodige diploma’s ben ik ervan overtuigd dat ik jou een betere keeper kan maken. Na mijn nieuwe uitdaging die ik vanaf juni ben aangegaan als keeperstrainer bij een mooie club, is het dus tijd om mijn ervaring te delen met jullie. Dus ben jij of ken jij iemand die zijn (keepers)skills wil verbeteren? Neem dan contact op (andrewbontje10@gmail.com).
  • Kagia: ,,Kinderen tussen de 4 & 10 jaar kunnen op zaterdag 4, 11 & 18 september vrijblijvend kennis komen maken met het spelletje voetbal en onze prachtige club tijdens de vriendjes- en vriendinnetjesdagen!”
  • Is het nou vrouwenvoetbal of damesvoetbal? Deze tak van sport staat in ieder geval in het centrum van de belangstelling en diverse clubs zoeken nieuwe leden of hebben zelfs al een team op de been gekregen: LSVV’70: ,,Ben jij vrouw, student en de nieuwe Vivianne Miedema in spe? Zie jij jezelf hiertussen staan? Dan zoeken wij jou! Onze damestak is de perfecte mix van niveau en plezier. We hebben een grote groep die een bonte mix is van allerlei studieachtergronden (onder meer geneesco’s, kunsthistorici, psychologen en een statistica) en studentenverenigingachtergronden (sommigen niet-lid, anderen wel, van onder meer Njord, NSL, Augustinus of Minerva), en die mix vormt uiteindelijk een mooi geheel.”
  • Voorschoten’97: ,,Wij zijn op zoek naar dames die het leuk en gezellig vinden om in teamverband lekker te voetballen, op de dinsdag avond trainen en op zondag een wedstrijd. Laat het maar weten via Facebook of via 0683576782.
  • TAVV: ,,Met heel veel plezier en trots kunnen we mededelen dat we met ingang van het seizoen 2021/22 weer een heus TAVV vrouwen-1 team hebben. Een gloednieuw team, bestaande uit een aantal zelf opgeleide TAVV-meiden, aangevuld met een paar herintredende voetbal-twintigers.”
  • Afgelopen jaren werd traditiegetrouw het seizoen gestart met de Vossencup, de derby tussen FC Oegstgeest en ASC met als prijs de felbegeerde Vos. FC Oegstgeest wist alle drie de keren de Vossencup te winnen en de Vos mee te nemen naar de Voscuyl. Zaterdag 28 augustus om 17.00 uur is het weer zover en wordt de Vossencup gespeeld op het complex van FC Oegstgeest. Een mooie gelegenheid om de heren, onder leiding van de nieuwe trainer en zijn staf, te aanschouwen. Voorafgaand aan de Vossencup vindt er voor de overige senioren een 7 x 7 toernooi plaats voor senioren van FC Oegstgeest en ook voor senioren van ASC.
  • Volgend jaar, 2022, bestaat Kagia negentig  jaar. Logisch, dat ze dit in Lisserbroek niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zaterdag 28 augustus wordt het jubileumjaar geopend met diverse activiteiten.
  • Per 1 juli 2021 zit er statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Dit bevordert het hergebruik van plastic flessen en helpt zwerfafval te verminderen. Diverse clubs gaan hier creatief mee om. Bij Sporting Leiden kun je de flesjes niet inleveren in de kantine. Die moeten in een verzamelbak. De statiegeld inkomsten doneer je op deze manier aan de vereniging en komen geheel ten goede van de jeugdafdeling.
  • Bij FC Boshuizen kun je ze wel inleveren. De opbrengst wordt gestort in een speciaal voor dat doel ingesteld accommodatiefonds. Uit dat fonds worden eenmalige uitgaven bekostigd die aan alle leden ten goede komen. In eerste instantie wordt gedacht aan een grootbeeld TV, een nieuwe geluidsinstallatie en/of de inrichting van een buitenterras bij het nieuwe hoofdveld.
  • FC Oegstgeest is geen inleverpunt voor lege plastic flesjes. Je bent vrij om je gekochte flesje mee te nemen en elders in te leveren. Op het complex hebben we en aantal bruine bakken staan waar je je flesje kunt doneren. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor de tribune.
  • De KNVB maakt het mogelijk om horizontaal van de zondag naar de zaterdag over te stappen. Een club hoeft dus niet meer in de zaterdag vierde klasse te starten. Mogelijk zullen meer clubs de overstap maken en een verdere uitholling van het zondagvoetbal dreigt. Bij ASC staat men op een tweesprong: ,,Informatieavond over zaterdag-zondagvoetbal op dinsdag 7 september om 19.30 uur in het clubhuis van A.S.C.. In verband met de geldende coronaregels is vooraf inschrijven verplicht.
  • ASC staat voor een lastige keuze: blijft de ASC Voetbal selectie (ASC 1 en ASC 2) haar competitiewedstrijden spelen op zondag of stapt het over naar de zaterdag? Deze keuze dient A.S.C. uiterlijk 1 oktober 2021 te nemen.”
  • VV Woubrugge meldt: ,,Zoals vorig seizoen al gestart, wordt ook dit seizoen van alle leden verwacht dat zij meehelpen in het organiseren van het voetbal en het verenigingsleven van VVW. Dit doe je bijv. door te helpen achter de bar, in de keuken, bij jeugdactiviteiten, met ophalen van oud papier, als scheidsrechter en in de velddienst. Deze taken zijn verplicht en bedoeld ter ondersteuning van de vrijwilligers. Bij de jongere jeugdleden wordt verwacht dat ouders de ledentaak uitvoeren. Doe je al vrijwilligerswerk voor VVW, dan zul je niet extra belast worden.”
  • Ter opening van het nieuwe seizoen organiseert SJZ een welkom terugkomdag voor de jeugd. Deze zaterdag staat bol van de leuke activiteiten en iedereen is welkom; ook als je geen lid van de club bent.
  • Ook voor Sport2000 is afgelopen anderhalf jaar roerig geweest. Toch willen ze voetballers dit seizoen hun welbekende kortingsactie niet onthouden. Vanwege de druktespreiding hebben ze er voor gekozen om gedurende de week van 23 augustus t/m zaterdag 28 augustus een Meerburg en RCL VIP week aan te bieden. Hierin ontvangen alle leden van Meerburg en RCL een korting van 15% op de gehele collectie, m.u.v. clubkleding en aanbiedingen.
  • De oefenwedstrijden van Koudekerk 1 en 2 tegen Alphia gaan zaterdag niet door. Voor diegene die de wedstrijd tegen Katwijk O23 heeft gezien, mag het geen verrassing zijn dat het eerste kampt met veel blessures. Ook bij Alphia 2 ontbreken teveel spelers om een wedstrijdfitte ploeg het veld op te sturen. Hierdoor is besloten om beide wedstrijden af te gelasten.
  • Uit Katwijk nieuws voor de wat oudere voetballer: ,,Naast de heren-, vrouwen-, jeugd- en G-afdeling hebben we sinds een paar jaar nog een trotse tak aan de FC Rijnvogels familie toe kunnen voegen: de veteranenafdeling. Eenmaal per maand spelen zij in toernooivorm een competitieronde bij één van de competitiegenoten. Na anderhalf jaar amper wedstrijden te hebben gespeeld vanwege de pandemie staat er een mooie uitdaging op ons te wachten. Komend seizoen gaan we met drie mannenteams en één vrouwenteam starten aan de competitie. Hiervoor zoeken we nog spelers en daarom organiseren we op vrijdag 3 september vanaf 19.00 uur een informatieavond.”
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read