vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 10 (2- 8 oktober)

Lopend Vuurtje, deel 10 (2- 8 oktober)

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • De kogel is door de kerk! Deze week kwam LAV tot overeenstemming voor een samenwerking met zowel Bernardus als Teylingen. Beide clubs zullen vanaf heden ook worden belicht op deze website. Een meer dan warm welkom aan deze clubs. Volgende week staan we er nog langer bij stil. En jawel, daarmee zijn we met LAV uitgekomen op dertig clubs en nu is onze boot vol en varen we weg. Wat is onze reactie trots!!!
  • Zonder de gestaakte wedstrijd uit te hebben hoeven spelen, heeft de zaterdagtak van FC Boshuizen de knock-out fase bereikt van de districtsbeker. Linschoten trok zich namelijk terug en zodoende worden de resterende 45 minuten niet meer gespeeld (stand was 0-1 in Leiden). Op dinsdag 12 oktober speelt de FC nu tegen Celeritas thuis.
  • ,,v.v. Kagia en Fysiotherapie Boot en Broersen slaan het komende voetbalseizoen, 2021-2022, de handen ineen. Wij zullen met elkaar gaan samenwerken om zo goede sportmedische begeleiding te geven aan de jeugdige sporter. Door deze samenwerking ontstaat er een intensievere begeleiding van de jeugdafdeling van v.v. Kagia. Het sportfysiotherapeutisch team bestaat uit drie sportfysiotherapeuten, twee manueel therapeuten en één kinderfysiotherapeut. Via ons heeft u toegang tot een medisch vangnet met onder andere sportartsen, orthopeden, sportpsychologen en sport-diëtisten.
  • In de Herfstvakantie op maandag 18 en dinsdag 19 oktober zijn er bij ROAC Jeugdvoetbaldagen, deze worden georganiseerd door de JeugdVoetbalOpleiding. De dag begint met een uitgebreid trainingsprogramma, gevolgd door een pauze en de voetbalquiz. In de middag volgen diverse wedstrijdvormen en op de laatste dag de prijsuitreiking. De dagen beginnen om 10.00 uur tot 16.15 uur.  Iedereen vanaf 5 tot 15 jaar is daarbij welkom, ook als je geen lid van ROAC bent.
  • Een welbekende voetbalclub in Lisserbroek meldt: ,,Kagia is op zoek naar scheidsrechters. Iets voor jou?” Wedden dat veel meer clubs nieuwe scheidsrechters vol enthousiasme zullen begroeten?!
  • MMO doet iets voor de jeugd in de herfstvakantie: ,,Heb jij je al opgegeven voor de voetbalclinic op 16 oktober? Zo niet, meld je dan snel aan. Alle kinderen van 4-14 jaar zijn welkom. Tijdens de clinic hebben we een speciale gast, namelijk Professioneel Freestyle voetballer Nick. Hij zal alle deelnemers de gaafste trucjes leren en een leuke demonstratie geven. Dat wil je niet missen!”
  • Ook Meerburg biedt een clinic aan: ,, In de herfstvakantie organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek clinics voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Tijdens de clinic staat de WK-kwalificatie centraal en worden de kwaliteiten van topspelers van ieder continent trainbaar gemaakt. We reiken jouw kind tips en tricks aan om o.a. dodelijk te worden voor het doel, te verdedigen als een baas en het spel te verplaatsen als een koning. Wacht niet te lang, want vol = vol!
  • ROAC: ,,De boekjes voor de Grote Clubactie moeten worden ingeleverd. Dit kan bij jouw leider, trainer of achter de bar. We zijn heel erg benieuwd hoeveel loten er in totaal zijn verkocht. Ook zijn we benieuwd naar welke kinderen en welke teams er het meeste hebben verkocht. En uiteraard krijgt iedereen die er minimaal 20 verkocht heeft een lekker broodje en drankje naar keuze in de kantine.” Controleer voor uw eigen vereniging wanneer de boekjes ingeleverd moeten worden. Nog geen loten gekocht? Snel doen dan maar!
  • Alle ballen naar Valken’68: ,,Spaar voor gratis v.v.Valken’68 voetballen bij de Jumbo (Rustenburgerpad, Oegstgeest)!!!! Vanaf maandag 4 oktober kunt u door boodschappen te doen bij de Jumbo aan het Rustenburgerpad te Oegstgeest sparen voor v.v. Valken’68 voetballen (zolang de voorraad strekt).”
  • Op Facebook lazen we een bericht van Sporting Leiden: ,,Na drie mooie weken is het AH spaarprogramma Voetbalpassie afgelopen. Bij deze willen we iedereen die heeft meegedaan, bedanken voor het meesparen! Volle spaarkaarten kunnen nu nog verzilverd worden. Heb je dit nog niet gedaan? Doe dit dan nog snel voor 10 oktober in de AH.” Die oproep telt natuurlijk voor iedereen die gespaard heeft voor zijn/haar favoriete club.
  • De dagen korten, de regen striemt tegen de ramen en de straten staan blank. Het kan niet missen: de herfst is begonnen en daarmee ook de tijd van de wintersporten. Voor het gemak rekenen we klaverjassen ook daartoe. Op 15 oktober kunt u dit edele kaartspel weer eens gaan doen in de kantine van RCL. Aanvang 20.00 uur.
  • FC Rijnvogels en cafetaria De Pollepel hebben een sponsorcontract afgesloten wat de Katwijkse “snack-specialist” en FC Rijnvogels nauwer met elkaar verbindt. Voor iedere Katwijker behoeft De Pollepel geen introductie. Al jarenlang is “snackbar” De Pollepel een begrip in Katwijk en omstreken. Maar wist u ook dat De Pollepel ook uw bedrijfslunches kunnen verzorgen? En ook hun catering staat garant voor kwaliteit en succes.
  • Koudekerk: ,,Op het Oktoberfest hebben we verschillende activiteiten voor kinderen en na de wedstrijd van Koudekerk 1 treden KNA en zangduo MixedMingle op.
  • De Rabobank doet vanouds veel voor de top- en vooral breedtesport. Veel clubs doen mee aan de nieuwe actie van de bank: ,,Bij Rabo ClubSupport gebruiken we een gedeelte van de winst om clubs financieel te ondersteunen. Want iedereen verdient een club. Het is als een tweede thuis. Een plek waar u elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal uzelf kunt zijn. Daarom versterken wij clubs met kennis, netwerk en geld. Dat is goed voor de club & geweldig voor de buurt. Als lid beslist u mee welke clubs we dat steuntje in de rug geven. Afgelopen weken hebben clubs zich kunnen aanmelden voor Rabo ClubSupport. Bent u lid van Rabobank, dan bepaalt u welke clubs van ons een financiële ondersteuning ontvangen. Van 4 tot en met 25 oktober 2021 kun u uw stem uitbrengen op uw favoriete club of vereniging.” Controleer hoe u uw eigen club op deze wijze kunt helpen!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read