donderdag, april 18, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 9 (25 september- 1 oktober)

Lopend Vuurtje, deel 9 (25 september- 1 oktober)

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Komende week weten we het. Wat? Of er nog 1 of 2 clubs aansluiten bij LeidenAmateurVoetbal.nl. Onze deadline was al verstreken, maar de deur ging alsnog open. Helaas is er, of het wel of niet doorgaat, verder geen ruimte meer voor andere clubs dit seizoen. We willen immers blijven doen wat we beloven. Maar het zou wat zijn, dertig (!!) aangesloten clubs.
  • Op woensdag 10 november organiseert LAV een netwerkavond voor Businessclubpartners. De uitnodiging gaat weldra de deur uit. Wilt u als bedrijf ook eens ‘proeven’ hoe het is om BC-partner te zijn? Laat het dan voor 5 oktober weten aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Er wordt dan vervolgens z.s.m. contact met u opgenomen. De avond is leerzaam en gratis, dat staat al vast!
  • In één week tijd hoorden we dat in onze regio onder andere ASC, Foreholte, AVV Alphen, en nu ook Stompwijk’92 van de zondag naar de zaterdag verhuizen. We schreven er al over onder de kop ‘Uittocht in zondagvoetbal niet meer te stoppen’. Blijft er dan geen club meer over op zondag en waar ligt de grens? Blijft er slechts één klasse over op de zondag? En hoeveel clubs telt die klasse dan? Ach, op de Scilly eilanden, een kleine eilandgroep ten zuidwesten van Engeland houden ze het klein, héél klein.  Deze competitie bestaat als sinds 1920, kent één divisie en er spelen sinds de jaren vijftig nog maar twee teams in. De Garrison Gunners en de Woolpack Wanderers treffen elkaar 17 zondagen per jaar tussen maart en november.
  • ROAC meldt: ,,Sinds ruim een jaar hangt er een tweede AED apparaat in het ‘ballenhok’. Die AED is met name bedoeld om te gebruiken wanneer het clubhuis of de entree naar de sporthal (waar de andere AED hangt) gesloten is. Dat we twee van deze levensreddende apparaten op het sportpark beschikbaar hebben is mooi, maar het is dan wel van belang dat we die ook kunnen gebruiken in geval van nood. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe een AED te gebruiken. Om die reden organiseren we op 25 en 26 oktober 2021 in samenwerking met Levensreddend (één van onze sponsoren) een reanimatiecursus van één avond. Door deze cursus op twee verschillende avonden aan te bieden, wordt het voor velen mogelijk om deze ook daadwerkelijk bij te wonen op één van de twee avonden. Hoe meer mensen weten het apparaat te gebruiken, hoe beter. Om aan de cursus deel te nemen, dient u te beschikken over een vaccinatie OR-code.”
  • Heeft u al loten gekocht voor de Grote Clubactie? Uw vereniging heeft er baat bij! Een groot deel van de opbrengst gaat naar de club.
  • Het kan werkelijk niemand ontgaan zijn: sinds zaterdag jongstleden zijn de nieuwe coronaregels ingegaan. Vrijwel alle clubs hebben heldere regels hieromtrent. Raadpleeg de website of andere social media om te kijken hoe het beleid is bij uw favoriete vereniging. De QR code plus identiteitsbewijs maar bij de hand houden als u het complex van uw favoriete club betreedt lijkt het.
  • Ook dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 25 september tot en met 3 oktober 2021. Veel clubs besteden er aandacht aan. Oh, en voordat we het vergeten: er is een schreeuwend tekort aan scheidsrechters……….
  • Woubrugge: ,,Dinsdag 5 oktober organiseert de scheidsrechtercommissie van v.v.Woubrugge een informatieavond met als thema “BUITENSPEL”. Speciale gast is scheidsrechter Allard Lindhout. Tijdens deze avond zal Allard ons uitleggen wanneer we wel of juist niet moeten vlaggen voor buitenspel.”
  • Leiden viert feest op 2 oktober! Kantines van Leidse clubs en bijvoorbeeld ook die van FC Oegstgeest kennen logischerwijze aangepaste sluitingstijden. Houd daar rekening mee.
  • Algemene ledenvergaderingen, ,,Ja, boejuh,  wat kunnen mij die nou schelen?” Bekende kreten binnen een voetbalclub. Toch zijn ze belangrijk en dé kans voor de leden om mee te praten over het beleid binnen een vereniging. Wij gaan dan ook door met plaatsen van de data. Zo is de algemene ledenvergadering van Kagia op vrijdag 9 november. En voordat we het vergeten te vertellen: de vergaderingen zijn gewoon weer live bij te wonen. Geen lastig gedoe met online vergaderingen. Heerlijk!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read