vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 8 (18-24 september)

Lopend Vuurtje, deel 8 (18-24 september)

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • De mensen van de Businessclub van FC Rijnvogels hebben niet stil gezeten. Onlangs werd HJM-Logistics binnen gehaald als nieuwe sponsor. HJM-Logistics is gespecialiseerd in allerhande verschepingen op het wereld toneel.
  • Voorschoten’97 meldt dat Hans Wesselman de nieuwe voorzitter scheidsrechterscommissie is geworden. Hij stelt zich kort voor: ,,Ik ben zelf altijd actief geweest als voetballer bij VNL en UVS in Leiden. Later heb ik nog heel veel gezaalvoetbald in het Haagse via mijn werk. Betrokkenheid bij Voorschoten’97 heb ik gekregen door onze zoon die in de mini league begon met voetballen en inmiddels in de JO14-2 speelt. Altijd leuk om te zien op zaterdagochtend en ben zijn grootste supporter.”Meer weten over Wesselman? Bezoek de website van Voorschoten’97.
  • Voorschoten’97 heeft goede hoop dat de Rendierenloop op zondag 19 december op een zo ‘normaal’ mogelijke manier door kan gaan. De organisatie is dan ook druk bezig om de voorbereidingen te treffen voor de kidsrun rondom Sportpark Adegeest en de wandeling en hardlooptocht door het dorp in kerstsfeer. Na de persconferentie van dinsdag 14 september zijn de voortekenen gunstig voor de vierde editie van de Rendierenloop. De organisatie staat in goed contact met de gemeente om het evenement in te vullen op een manier die past binnen de coronamaatregelen.
  • In het seizoen 2020-2021 heeft UVS de gezamenlijke trainingen in de onderbouw verzorgt met ouders en spelers van oudere jeugdteams. De trainingen op twee dagen per week stonden onder leiding van de coördinator onderbouw Rob de Jong. Ondanks alle lastige omstandigheden als gevolg van Corona zijn de trainingen voor deze groep jeugdleden goed verlopen en zijn door alle betrokken trainers, leiders en de hoofdleider onderbouw ook de interne Future Cup wedstrijden georganiseerd. Helaas heeft Rob voor het seizoen 2021-2022 vanwege drukke werkzaamheden geen tijd meer om dit te blijven doen. UVS is bezig om in overleg met betrokkenen deze positie opnieuw in te vullen.
  • Spelers van dertien jaar en jonger van twaalf voetbalclubs nemen op zondag 26 september deel aan het 31e Haring & Wittebroodjeugdvoetbaltoernooi bij DoCoS.Op de velden van DoCoS, dat zoals gebruikelijk als gastheer van het Haring & Wittebroodtoernooi fungeert, strijden de JO13-selectieteams van DoCoS, Excelsior, Sparta, ASC, Meerburg, Noordwijk, Quick Den Haag, RCL, UVS, Valken ’68, Voorschoten ’97 en Wilhelmus om de winst van het meest fameuze Leidse jeugdvoetbaltoernooi. Het toernooi begint om 9.45 uur en de prijsuitreiking wordt rond 16.45 uur verricht door burgemeester Henry Lenferink. In de pauze van het Haring & Wittebroodtoernooi is er een wervelende voetbalshow door Easy Man (tweevoudig wereldkampioen panna). Easy Man heeft 140 duizend volgers op Instagram en honderdduizend volgers op Youtube. Het optreden van Easy Man vindt plaats tussen 12.15 en 13.15 op het terrein van DoCoS aan de Haagse Schouwweg in Leiden.
  • Meerburg: ,,Zonder scheidsrechters geen voetbal en geen fairplay op de voetbalvelden. De rol van de scheidsrechter in het veld is enorm belangrijk als het gaat om toepassen van de regels en voorkomen en oplossen van conflicten. We zetten alle scheidsrechters daarom in de week van 25 september tot 3 oktober in het zonnetje. Hoe dat lees je op de website van Meerburg!
  • 6 oktober 2021 organiseert Koudekerk ‘Walking Football’. Voetbal waarbij niet gerend mag worden. De ideale combinatie van gezelligheid en lekker buiten bezig zijn. Bent u of kent u iemand, een vader, oom of buurman die van gezelligheid houdt en het leuk vindt om op het voetbalveld te staan? Kom dan 6 oktober kennismaken met deze sport bij V.V. Koudekerk. Leeftijd speelt geen rol! We beginnen om 13.00 uur met een bakkie koffie. Achteraf zal er ook voor een hapje en een drankje gezorgd worden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar algemeen@vvkoudekerk.nl of te bellen naar 0653539385.
  • Vanaf heden is de ingang bij de grote parkeerplaats (voorheen DOSR-ingang) gesloten. De hoofdingang voor het E.M.M.’21 complex is op het Sportpad (voorheen WVC-ingang).
  • Voor 1 oktober weten we het. Speelt de hoofdmacht van ASC volgend seizoen ook op zaterdag? Wij denken het antwoord te weten. Het wordt minder en minder druk op zondag..
  • Bij AVV Alphen ging de kogel al door de kerk. Volgend seizoen zijn de zwart-oranje kerels op zaterdag te zien in de vierde klasse.
  • Over van zondag naar zaterdag: ook Full Speed, RKDES en RKDEO zijn om. Een andere regio, maar zonder tegenstanders geen competitie. Het zondagvoetbal lijkt verloren te gaan in district West 2.
  • Dinsdag 5 oktober organiseert de scheidsrechtercommissie van v.v.Woubrugge een informatieavond met als thema “BUITENSPEL”. Speciale gast is scheidsrechter Allard Lindhout. Tijdens deze avond zal Allard ons uitleggen wanneer we wel of juist niet moeten vlaggen voor buitenspel. Scheidsrechter Lindhout is inmiddels een bekende verschijning in de Nederlandse stadions. Wekelijks is hij actief bij wedstrijden op het hoogste niveau. Niet alleen in Nederland maar ook tijdens Europese wedstrijden. Daarnaast treedt Allard ook op als VAR. De avond begint om 19.30 en zal ongeveer eindigen om 21.30 uur. Om aanwezig te kunnen zijn moet je jezelf wel eerst aanmelden. Dat kan per email naar scheidsrechters@vvwoubrugge.nl  of telefonisch bij: Jan Kranenburg – 06 12171213.
  • Een gave voetbalclinic voor iedereen van 4 t/m 14 jaar. Deelname gratis en aanmelden heel eenvoudig. Tot 16 oktober bij
  • Wil je meer weten over derdeklasser SV Aarlanderveen? Ga dan naar het Facebook van de club. Daarop zijn filmpjes te zien van medewerkers en betrokkenen van de club. Zo kan je meer te weten komen over alles wat er speelt en leeft bij de vereniging uit de polder.
  • Met verdriet heeft Lugdunum kennisgenomen van het overlijden van onze oud-kantinemedewerker en nog steeds trouwe supporter Peter Haakman. Peter is op 15 september op 74-jarige leeftijd overleden. Het bestuur van Lugdunum wenst de nabestaanden veel sterkte toe.
Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read