Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.n

 • We hebben het elders op de site al vermeld, maar vooruit hier nog even kort: Albert Hein heeft een spaarprogramma voor de clubs op poten gezet. Op deze manier kun je door boodschappen te doen bij de grootgrutter je eigen club financieel een steuntje in de rug geven. Hoe? Dat staat vermoedelijk al op de website van je club en anders kun via de advertenties van Albert Heijn alle ins en outs lezen.
 • Ook andere supermarkten steunen het amateurvoetbal zoals hier PLUS: ,,Vanaf zondag 5 september kunnen klanten bij PLUS sparen voor clubs en verenigingen in hun buurt. Na de zomer kunnen klanten sponsorpunten sparen voor de club of vereniging in hun buurt. Klanten bepalen zelf aan welke club of vereniging zij de sponsorpunten schenken. De deelnemende clubs en verenigingen mogen het bedrag dat door klanten van PLUS bij elkaar gespaard is, naar eigen inzicht besteden. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van materialen, onderhoud van het clubhuis of een ledenactiviteit. Ook ROAC doet mee aan deze actie. Door boodschappen te doen bij PLUS/Van Dijk Roelofarendsveen kun je sponsorpunten voor de club sparen. PLUSvanDijk stelt in totaal € 15.000, beschikbaar voor alle deelnemende verenigingen.”
 • En de Vomar: ,,Onze trouwe sponsor Vomar heeft een prachtige actie opgezet waarmee het mogelijk is om kosteloos te sparen voor onze vereniging bij het doen van de dagelijkse boodschappen. Zie onderstaand voor de uitleg van deze mooie actie! Spaar eenvoudig én geheel kosteloos mee door boodschappen te doen bij Vomar: dit kan nu heel eenvoudig met Club is Koning. Meld je aan via onderstaande stappen en spaar mee! Download de Vomar-app en maak hierin een digitale Klant-is-Koning kaart aan. Wil je liever een fysieke kaart? Deze kun je gratis meenemen bij jouw Vomar. Koppel vervolgens je kaart aan de club met onze unieke clubcode: TAVV21 Laat altijd je kaart of app scannen bij je boodschappen. Je spaart automatisch mee!”
 • Deze bovenstaande acties hebben de sympathie van de redactie van Lopend Vuurtje: je doet gewoon je boodschappen en steunt je favoriete club ook nog eens.
 • ,,In het bijzijn van de hoofdsponsor Frits van der Horst en zijn vrouw Davina en de vrijwilligers die hebben bijgedragen aan de aanleg, werd het pannaveld onder toeziend oog van de jonge jeugd geopend. FC Oegstgeest is erg blij met de sponsorbijdrage van Van der Horst. Het pannaveld, dat nog stamt uit de VV UDO tijd, is aangelegd tussen veld 2 en het oude kleedkamergebouw. De afgelopen paar weken werd er al volop gebruik van gemaakt. “We hopen dat de leden en bezoekers veel plezier gaan beleven aan het pannaveld. Onze dank aan Frits en Davina is dan ook erg groot!”, aldus het FCO-bestuur.
 • De stad Leiden timmert danig aan de weg. De rode loper voor toeristen wordt uitgelegd, maar ook de inwoners zelf worden verwend. ‘Leidse café’ is de titel van een puzzel van duizend stukjes die nu in diverse zaken in de etalage ligt. Afgebeeld zijn allerlei zaken die Leiden zo vermaard maken: Rembrandt, de Hooglandse kerk, haring en wittebrood en ………LSVV’70. Jazeker, om voor ons onduidelijke redenen prijkt het logo van de studentenclub tegen de muur van het afgebeelde café interieur. Als enige Leidse sportclub. Er is inmiddels een onderzoek gestart hoe LSVV’70 erin is geslaagd zich zo op de voorgrond te plaatsen. Wordt vervolgd natuurlijk.

Premier League tickets
 • Over extra inkomsten gesproken: de Grote Clubactie begint weer. Door het kopen van loten maakt men niet alleen kans op fraaie prijzen, nee, de club die de loten aan de man of vrouw brengt deelt mee in de opbrengst.
 • ROAC stimuleert de leden: ,,Elk kind dat minimaal 20 loten verkoopt krijgt een broodje naar keuze en wat te drinken naar keuze vanuit de club! ROAC heeft daarnaast ook leuke verrassingen voor de beste verkopers en er zijn (zie) foto nog leuke prijzen vanuit de grote Clubactie.”
 • Op onze site al gelezen, dat u uw voetbalkennis kunt testen via een quiz? Voor de zekerheid toch nog maar even vermelden: ,,Onze redactie organiseert jaarlijks een (regionale) voetbalquiz. Tenminste, wanneer een zeker virus geen roet in het eten gooit. Ook voor aankomend seizoen zijn er plannen, maar de datum is nog niet bekend. Toch meende onze redactie ook een voetbalkennistrofee te moeten organiseren voor de liefhebber. Wat is dat precies? Je hoeft er maar één keer voor te gaan zitten en klaar is Kees, Nico, Jan of Liesbeth of wie dan ook. Deelname is gratis en aan het einde van het seizoen worden er leuke prijzen verdeeld.”
 • Voorschoten’97 vindt de jeugd belangrijk: ,,Vanaf vrijdag 24 september start Voetbalacademie Play2Improve een nieuwe reeks lessen ‘functionele techniektrainingen’ voor O8 t/m O13 spelers/speelsters bij Voorschoten’97. Na het succes van voorgaande edities staan onze trainers weer te popelen om aan de slag te gaan. Met onze gloednieuwe materialen dagen wij de kinderen uit om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Het betreft een reeks techniektrainingen voor jongens en voor meisjes.”
 • Gaat ASC ook op zaterdag spelen? Over dit onderwerp werd laatst binnen de club van gedachten gewisseld. ,,Na eerdere communicatie via de website in juli en augustus werd op 7 september 2021 over dit onderwerp een informatieavond verzorgd in ons prachtige A.S.C. clubhuis. ‘Commissaris Voetbal’ Coen Verdegaal hield een korte presentatie waarna er gelegenheid was tot vragen. Uit de vragen en discussie naar aanleiding van de presentatie kwamen alle belangrijke discussiepunten aan de orde. Het bestuur is de aanwezigen zeer erkentelijk voor de goede discussie en bijdragen. Het bestuur blijft alle ontwikkelingen de komende weken nauwgezet volgen en zal voor 30 september een besluit nemen.”
 • En binnenkort wordt ook bekend of AVV Alphen overstapt van de zondag naar de zondag als speeldag..
 • Meerburg zet de sponsoren in het zonnetje: ,,Als blijk van waardering willen wij alle sponsoren (dus ook de club van 100) van onze mooie vereniging speciaal uitnodigen voor de thuiswedstrijd van zaterdag 25 september Meerburg 1 – Teylingen 1. Deze wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld op ons prachtige complex. U bent al vanaf 14.00 uur van harte welkom voor een heerlijke kop koffie. Na de wedstrijd ontvangen wij u graag in onze Businessclub om onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd te evalueren en om gezellig bijeen te zijn. Wij waarderen het zeer als u bij deze wedstrijd aanwezig kunt zijn.”
 • Op 6 oktober 2021 organiseert Koudekerk ‘Walking Football’. Voetbal waarbij niet gerend mag worden. De ideale combinatie van gezelligheid en lekker buiten bezig zijn. Bent u of kent u iemand, een vader, oom of buurman die van gezelligheid houdt en het leuk vindt om op het voetbalveld te staan? Kom dan 6 oktober kennismaken met deze sport bij V.V. Koudekerk. Leeftijd speelt geen rol!
 • RCL kent een rijke geschiedenis op het gebied van wedstrijdverslagen. In niet zo heel lang vervlogen tijden nieuwe wachtten alle voetballertjes elke week met smart op het klepperen van de brievenbus. “De Bloemerd” stond bomvol wedstrijdverslagen, dus het was zaak  meteen te kijken of er een verslag van jouw team in stond en als dat het geval was of jouw naam genoemd werd. Er is immers niets mooiers dan jouw eigen naam terugvinden bij die fabuleuze goal, die geweldige verdedigende actie of die heroïsche redding. De RCL website maakt het voor iedereen eenvoudig om wedstrijdverslagen en foto’s in te sturen, waarna ze geplaatst worden op de site.

Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!