vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 5 (26 augustus- 2 september)

Lopend Vuurtje, deel 5 (26 augustus- 2 september)

-

Een berg oefenwedstrijden zijn gespeeld, maar op 4 september barst het pas echt los met het districtsbekerprogramma. Lopend Vuurtje is natuurlijk ook al begonnen. Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Het spel gaat zaterdag echt op de wagen voor de clubs in groep 1 en 2 van de districtsbeker. Overbodig te zeggen dat Leidenamateurvoetbal weer zal uitpakken met enkele verslagen , het scorebord en de goalgetters en meer.
  • Sinds de renovatie van een paar jaar geleden heeft TAVV een prachtige, grote kantine. Eigenlijk is het jammer dat deze mooie ruimte vrijwel alleen maar op de zaterdagen en een enkele doordeweekse avond gebruikt wordt. TAVV is dan ook heel blij dat zij met ingang van dit seizoen op de woensdagmiddagen gastheer mag zijn van Soos Aardam. Soos Aardam organiseert voor haar leden (van 55 jaar en ouder) zo’n 45 keer per jaar op woensdag tussen 14.30-17.15 uur spelletjesmiddagen. Onder het genot van een bakje koffie wordt gezellig met elkaar gekaart en gerummikupt. Daarnaast organiseert Soos Aardam speciale Sinterklaas- en kerstbijeenkomsten.
  • ROAC kan mogelijk wat extra inkomsten tegemoet zien: ,,Vanaf zondag 5 september kunnen klanten bij PLUS sparen voor clubs en verenigingen in hun buurt. Klanten bepalen zelf aan welke club of vereniging zij de sponsorpunten schenken. Hoe meer sponsorpunten een club ontvangt, hoe meer euro’s dat oplevert voor de clubkas. De deelnemende clubs en verenigingen mogen het bedrag dat door klanten van PLUS bij elkaar gespaard is, naar eigen inzicht besteden. Door boodschappen te doen bij PLUS/Van Dijk Roelofarendsveen kun je sponsorpunten voor de club sparen. PLUSvanDijk stelt in totaal € 15.000, beschikbaar voor alle deelnemende verenigingen. Wij zijn benieuwd hoeveel we als ROAC hiervan kunnen sparen!! Helpen jullie allemaal mee?!!”
  • Voorschoten heeft sinds kort een nieuwe burgemeester. ,,In een stralend zonnetje zijn de burgemeester Nadine Stemerdink en de wethouder Marcel Cramwinckel maandagmiddag voor een kennismakingsbezoek ontvangen op ons sportpark. Een delegatie van het Bestuur en de Raad van Advies hebben de nieuwe burgemeester bijgepraat over onze vereniging. Een belangrijk deel van het bezoek bestond uit een rondgang op het sportpark van Voorschoten’97 waarbij natuurlijk aandacht werd geschonken aan enkele wensen van de atletiek- en voetbalvereniging.”
  • ,,ASC is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Als voorzitter van ASC geef je leiding aan een unieke sportvereniging, rijk aan historie, met voetbal én cricket en een schitterend clubhuis op een prachtig sportpark. De afgelopen jaren lag de focus vooral op de verhuizing naar de Overveerpolder en besluitvorming inzake relatief grote projecten als kunstgras. Op dit moment verkeert de vereniging in – relatief – rustiger vaarwater. We verwachten dat de komende jaren de focus vooral zal komen te liggen op het zorgen voor meer verbinding tussen oude en nieuwe leden en de verbinding tussen voetbal en cricket. Daarnaast zal er gewerkt worden aan het verder verbeteren van de interne organisatie en processen en het werven en behouden van vrijwilligers. Ongetwijfeld komen er weer nieuwe uitdagingen op ons pad, zoals besluitvorming inzake zaterdag/zondagvoetbal. En, niet te vergeten, volgend jaar hopen wij natuurlijk het lustrum van ASC groots te vieren!” Aan welke eisen de nieuwe preses moet voldoen en wat de club biedt staat op de website van de club.
  • In Woubrugge is er ook een vacature: ,,Woubrugge JO19-1 is een talentvolle groep die binnen nu en twee jaar de overstap zullen maken naar het seniorenvoetbal. Om het team zo optimaal mogelijk te begeleiden zijn we op zoek naar een enthousiaste teammanager die tijdens de wedstrijden van het team bereid is om te vlaggen.”
  • Voor de allerjongsten was het een spannende tijd: voor het eerst lid van een voetbalclub! Nieuwe vriendjes, een nieuwe omgeving en heerlijk tegen de bal trappen. Voor sommige ouders is het ook geheel nieuw. FC Oegstgeest begrijpt dat: ,,Het nieuwe seizoen is inmiddels gestart. We hopen dat jullie tot nu toe jullie weg hebben kunnen vinden binnen de club en een prettige start hebben ervaren. Veel informatie wordt gedeeld via de leeftijdscoördinatoren, trainers, leiders/coaches en de site. Graag willen we jullie uitnodigen op donderdag 9 september 2021 in de kantine om meer informatie over de club te delen en jullie ruimte te geven voor het stellen van vragen. Vanwege de Corona-maatregelen kunnen we een maximaal aantal personen ontvangen. Daarom willen we jullie vragen om je aan te melden via de mail en met maximaal 1 persoon per gezin te komen. Aanmelden kan tot en met zondag 5 september onder vermelding van naam en team.”
  • Corona is nog niet voorbij. RCL zet alle regels van het protocol nog even op een rijtje. We denken ze allemaal wel te kennen, maar een reminder is nooit weg. Voor toeschouwers in de hoofdklasse, waar FC Rijnvogels in speelt, zijn er ook zaken waar je echt aan moet denken. Zomaar het terrein betreden is uitgesloten. Op de website van de Katwijkse club staan alle aandachtspunten.
  • Binnenkort op deze website: een voetbalkennisquiz over het regionale voetbal (lees: vooral voorspellingen!) . 1x invullen, gratis en leuke prijzen te winnen. Het regionale voetbal staat uiteraard centraal. Dus volg ons en schrijf je straks gerust in.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read