Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij  Rabobank Leiden-Katwijk en sprak daar met Priscilla Meeder en Rogier Gardien.

Priscilla en Rogier, kunnen jullie wat vertellen over jullie eigen voetbalverleden, jullie favoriete club in het betaalde voetbal en wat is jullie betrokkenheid met het voetbal in de Leidse regio?

Priscilla:,, Ik ben opgegroeid in een echte voetbalfamilie in Dordrecht. Mijn vader was scheidsrechter en met mijn opa was ik elke zaterdag op het veld van DFC. Zelf heb ik een aantal jaren met heel veel plezier in de damesteams van SJZ gevoetbald. Mijn zoon is op zijn derde bij UVS begonnen met voetbal en sinds dit seizoen bij DoCoS. Ik ga graag bij hem kijken en ben wat dat betreft een echte voetbalmama. Daarnaast ben ik van kinds af aan Ajax-fan. Ik ben op dat gebied thuis trouwens in de minderheid hoor, want mijn dochter en zoon zijn echte Feyenoord-fans.’’

 

Rogier knikt goedkeurend als de naam ’Feyenoord’ valt, ook hij is een fanatiek aanhanger van de club van Rotterdam-Zuid. ’Misschien niet de beste club, maar wel de mooiste club’, zeg ik altijd. Ik ben opgegroeid in het Westland en ben als voetballer begonnen bij de F-pupillen van SV Honselersdijk. Na een jaartje voetballen ben ik keeper geworden en ben eigenlijk nooit meer uit het doel verdwenen Ik ben jarenlang keeper geweest op het veld, eerst bij SV Honselersdijk en later bij Westlandia. Voor mijn studie Rusland-kunde ben ik later naar Leiden verhuisd en ben toen zaalvoetbalkeeper geworden bij SIMEKO. Ja, ik ben daar inderdaad een soort schietschijf, haha, maar ik doe het nog steeds met heel veel plezier’’, aldus de accountmanager MKB.

Priscilla, kun je  iets vertellen over hoe jullie bij de Rabobank deze bij de coronaperiode hebben beleefd?

,,Vlak na de eerste coronagolf zijn we bij de Rabobank al snel begonnen met thuiswerken. Dat was even wennen in het begin, maar op zich is het goed te doen. Wat ik wel heb gemist is toch wel het directe contact met collega’s, dat is toch anders dan een overleg via teams. Ik denk trouwens wel dat door corona de tijd dat we vijf dagen per week naar kantoor gaan wel definitief voorbij is. Het blijkt dat thuiswerken ook veel voordelen kent, dus ik denk dat we op dat gebied niet teruggaan naar het ‘oude normaal”, aldus de medewerker marketing en communicatie.

Rogier, de Rabobank is jarenlang naamgever en hoofdsponsor van de LAV Cup geweest, wat was voor de Rabobank de reden om dit toernooi te ondersteunen?

,,Voetbal is de enige sport die wordt beoefend door de volledige bandbreedte van de samenleving, dat zie je bij geen enkele andere sport. Voetbal is een bindmiddel voor alle lagen in de bevolking, want bijna iedereen houdt van het spelletje. LeidenAmateurVoetbal is de verbindende factor tussen de voetbalclubs in de Leidse regio en dat spreekt de Rabobank zeer aan. Priscilla en ik zijn nauw betrokken geweest bij de organisatie van de Rabobank LAV Cup en dat hebben we altijd met heel veel plezier gedaan (zie foto’s).  De Rabobank onderschrijft de kracht van het verenigingsleven. De voetbalclubs hebben een belangrijke functie in de maatschappij en we dragen het verenigingsleven in de Leidse regio dan ook een warm hart toe. Hopelijk kan er in het nieuwe seizoen weer volop gevoetbald worden, want daar zijn we met z’n allen hard aan toe’, aldus Rogier tot besluit.

Juni 2018. RCL wint de Rabobank LAV Cup. Priscilla was er namens de Rabobank bij om de prijs uit te delen en het feestje mee te vieren.