Bescheiden vreugde bij (een deel van) onze businesspartners en onze donateurs: de deur gaat op een kiertje: terrassen mogen beperkt open en niet essentiële winkels mogen (meer) klanten ontvangen. Let wel, alles met de nodige restricties en voorwaarden. Maar toch, het lijkt een begin van meer. Logisch dat deze ondernemingen snakken naar klanten en dus eindelijk wat inkomsten. Elk maakt op eigen wijze bekend hoe ze de klant weer ter wille kan zijn. Wij doen een kleine greep voor dit moment.

Onze  donateurs

De Tuin van de Smid: ,,Ons terras is open vanaf volgende week! (We gaan wel iets meer tafeltjes neerzetten dan op de foto te zien is hoor, zie onze website: https://www.detuinvandesmid.nl/). Heel fijn. En we laten de to-go ook gewoon open, voor als het terras vol zit, of voor als je liever doorloopt met je patatje of voor de uurtjes dat we niet open mogen (tussen 9.30 en 12.00 uur). Reserveren kan voor de lunch.”

Scheffer Sportprijzen: ,,Vanaf 28 april zijn wij geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-16.00 uur. Langskomen op een ander moment? Laat het even weten dan zorgen we dat we aanwezig zijn. We hebben inmiddels de etalage aangepast met onze nieuwe relatie- en houtgeschenken en baby cadeaus.”

Onze  businesspartners

Ook de terrassen van de Brasseriegroep gaan weer open natuurlijk. Heel speciaal zijn de Kasjes, gezellig in de moestuin van Brasserie De Zijlstroom of met uitzicht op het Valkenburgse Meer bij Brasserie Buitenbuis. De terrassen van Brasserie Park en De Poort heten u vanzelfsprekend ook van harte welkom. De temperatuur mag nog wat omhoog, maar lekker knipogen in de zon is ook wat waard. Dan maar met de jas aan.

Het Stadsbrouwhuis heeft weer een leuk filmpje (zie: https://stadsbrouwhuis.nl/ ,,Eindelijk mogen we jullie weer ontvangen op ons terras. Zoals je ziet zijn we hard aan t trainen om jullie weer de lekkerste craft beers en bitterballen (niet tegen Mark zeggen) te serveren . We zijn ma t/m zo vanaf 12.00 uur geopend, we reserveren terrasplekken alleen aan de deur.

Over leuke filmpjes gesproken: de Duke of Oz publiceert met grote regelmaat clips op Facebook. Ook de Duke zet de stoelen klaar. Wij heten een ieder van harte welkom, we gaan samen weer voor een leuke toekomst!

Van der Valkhotel Leiden (https://www.hotelleiden.nl/ ) komt met een leuke actie: ,,Op zondag 9 mei zetten we alle moeders in het zonnetje. Bent u op zoek naar een leuke verrassing? Bekijk ons Moederdag Special-arrangement . Het arrangement bestaat uit een uitgebreid driegangenkeuzediner, een overnachting, luxe ontbijt, prosecco én late check out. Daarnaast ontvangt u bij aankomst een leuke moederdagattentie.” En…… het terras aan het water is ’s middags open! Moeten we nog meer zeggen?

Een veelbewogen schooljaar nadert zijn einde. Dat verdient een knallende afsluiting. Brouwers Tours kan daarvoor zorgen: ,,Brouwers Tours Sluit het laatste jaar van de groep 8 leerlingen goed af, door een uurtje de Groep 8 Party Bus te huren! Met een mega sound aan boxen en discolichten in de bus, hebben de afzwaaiers van uw school een ware feestbeleving! Wilt u ook een unieke afsluiting van het laatste jaar voor de groep 8 leerlingen? Huur dan de Groep 8 Party Bus via een link.”

We zwijmelden wel een beetje toen we het bericht van rondvaart Leiden lazen: ,,Een gevulde koelbox, een stralend weertje en dan varen in en om Leiden. Rondvaart Leiden heeft acht nieuwe sloepen om er een prachtige dag van te maken. Lust, Genot, Vreugde en Pret. De namen van de scheepjes zeggen genoeg. Vertrek vanaf de Aalmarkt.”

Horeca ondernemingen bij ‘onze’ Rebel groep en het Stadsbrouwhuis hebben vaak geweldige terrassen. Houd er echter rekening mee dat er gereserveerd moet worden en dat er restricties zijn wat betreft het aantal personen aan een tafeltje!

Duim omhoog voor deze actie wat leidenamateurvoetbal betreft! En binnenkort weer meer!