Leidenaar Alfons Groenendijk (56) was in beeld bij PEC Zwolle, maar het komt niet tot een overeenkomst. Hij zou eerst interim-trainer worden bij de blauw-witten en vervolgens assistent van Ard Langerer, de waarschijnlijke opvolger van de ontslagen John Stegeman.

Voor Groenendijk was ‘het plaatje niet geheel naar wens’ bij de club die hij wel beschrijft als een ‘prima club’. Het lag allemaal snel op straat en dat beviel mij niet, want je komt dan al anders binnen als tussenpaus. Daarnaast heb ik de ambitie om weer hoofdtrainer te worden.”

Groenendijk zit zonder club nadat hij deze zomer een kort avontuur beleefde in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar werd hij de rechterhand van Mark Wotte bij toplcub Al Wahda, maar het duo werd al aan de kant gezet voordat er ook maar één competitiewedstrijd gespeeld was. Eerder was Groenendijk hoofdtrainer bij Willem II, FC Den Bosch, Jong Ajax, Excelsior en ADO Den Haag. Als speler kwam hij uit voor FC Den Haag, Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta en FC Utrecht.

Of Groenendijk volgend seizoen kan starten bij een eredivisieclub of buiten de landsgrenzen is niet bekend. Het is na vandaag wel bekend dat Hans de Koning VVV uit Venlo gaat verlaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here