vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenDoe mee aan de quiz en win een prachtig boek

Doe mee aan de quiz en win een prachtig boek

-

 

Doe mee aan de quiz en win een prachtig boek

Voetballiefde zonder grenzen is de rake titel van het boek dat Hans Douw uit Voorschoten schreef. Douw is meer dan een ‘voetbaldier’, hij heeft 45 jaar gevoetbald en speelde in alle 1ste elftallen van de clubs die de Leidse buurtgemeente telde. Een unieke prestatie waar nog altijd in vervoering over gesproken wordt. Douw reisde de wereld over, hij wilde zo veel mogelijk voetbalstadions met eigen ogen zien, de sfeer proeven en er een boek over schrijven. In het boek Voetballiefde zonder grenzen, dat onlangs bij Staantribune verscheen, neemt Hans de lezer mee van Appingedam in Groningen naar Hoek in Zeeland. Daar blijft het niet bij, alle continenten worden aan gedaan. En zo verwierf Hans de eretitel ‘Groundhopper des Vaderlands’.

Hans Douw, de auteur van Voetballiefde zonder grenzen, met de boeken die te winnen zijn.

Hans Douw heeft een meeslepende manier van schrijven. In 90 verhalen vertelt hij over zijn reizen naar Moskou, Milaan, Madrid, Johannesburg en Zuid-Amerikaanse steden. Hij bezocht tussen 2000 en 3000 stadions, zag 1000-den wedstrijden op de vijf continenten. Zijn fascinatie voor voetbal ontstond tijdens de WK in 1974: ‘Ik zat aan de buis gekluisterd, werd daarna lid van SVLV en speelde al snel mijn eerste werden.’ In totaal kwam Hans bijna 1100 maal binnen de lijnen. De liefde voor stadions kwam een jaar later, toen hij naar De Kuip ging voor de ontmoeting Feyenoord-Roda. ‘Dat was een droom, zo’n uitverkocht stadion, met 50.000 uitzinnige fans, de sfeer, de ambiance. Mijn hart ging te keer.’

Hans Douw in het Torpedo Vladimir Stadion, Rusland

Dat hij als jochie altijd een handtekeningenboekje bij zich had voor het geval dat…., bewaart en koestert hij als een kleinood. Dat is “goud waard” voor hem, dat slingert niet rond en is alleen te bekijken door de oprechte voetballiefhebber. Zijn avonturen deelt Hans met iedereen die door stadions worden gebiologeerd en alles willen weten over de spectaculaire wedstrijden die daar zijn en worden gespeeld en niet genoeg krijgen van de heldendaden van hun idolen.

Hans Douw in Johannesburg. WK Finale Spanje-Nederland

Wat een prachtig boek, dat in korte tijd al een 2e druk kent. Gul als Hans is, mag LeidenAmateurVoetbal drie boeken onder de bezoekers van deze site weggeven. Weggeven? Ben je helemaal gek! Er moet wel iets voor gedaan worden. Beantwoord de 3 volgende vragen, stuur de antwoorden naar

redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Geef de naam van een stadion dat met een A begint, en in welke stad en welk land dit stadion te vinden is
  • Geef de naam van een stadion dat met een B begint, en in welke stad en welk land dit stadion te vinden is
  • Geef de naam van een stadion dat met een C begint, en welke stad en welk land dit stadion te vinden is

Uit de  goede inzendingen worden 3 winnaars getrokken.

Bonus: Hans Douw zal elk boek signeren. Wil jij er nog een opdracht in laten zetten, schrijf die dan erbij. De uitslag wordt vermeld op deze site, de boeken worden door de redactie persoonlijk bezorgd. Deadline: 17 december!

Must Read