Geen versoepelingen en stappenplan

Het amateurvoetbal blijft nog langer stilliggen. Het kabinet heeft ook deze persconferentie geen versoepelingen voor het amateurvoetbal, de buitensport en de binnensport aan gekondigd. Momenteel mogen personen tot en met 26 jaar in groepsverband trainen. Personen van 27 jaar en ouder mogen slechts in groepen van vier trainen. Demissionair Minister-president Mark Rutte zal mogelijk komende week een nieuwe persconferentie geven.

Veel clubs hebben het financieel moeilijk en zullen door het uitstel verder in de financiële problemen komen. Eerder becijferde de Belangenvereniging Amateurvoetbal al dat meer dan de helft van de clubs het seizoen met een verlies zal afsluiten. Het NOC*NSF stelt dat inmiddels 4,5 miljoen mensen veel minder sporten door het sluiten van verenigingen en accommodaties.

HERVATTING AMATEURVOETBAL

De hervatting van het amateurvoetbal en het spelen van wedstrijden lijkt daardoor weer uitgesteld te moeten worden. De meeste regionale competities houden een hervattingsdatum van eind april / begin mei aan. De KNVB heeft met haar eigen Regio Cup nog geen startdatum bepaald en kan eventueel kleinere competities aanbieden indien er later gestart mag worden. Alle KNVB-competities moeten echter voor eind juni afgerond zijn.

Uit de dinsdagavond gepresenteerde routekaart op weg naar een ‘normale samenleving’ blijkt dat vanaf 11 mei de coronamaatregelen voor sporten in de buitenlucht worden versoepeld. Tot die tijd blijven de huidige regels van kracht, waardoor (o.a.) het amateurvoetbal tegen beperkingen blijft aanlopen.

De versoepelingen hangen overigens sterk af van het aantal ziekenhuisopnames én het aantal gevaccineerden en zullen van week tot week worden bekeken.

Bron: collega’s voetbalrotterdam.nl

Note redactie: wordt vervolgd

Premier League tickets