Vandaag alweer de laatste aflevering van Lopend Vuurtje van dit treurige seizoen. Nog een maal struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs.  Logischerwijze staan bij veel clubs de afsluiting van het voetbaljaar volop in de belangstelling. Ook zijn de voorbereidingen voor de verschillende jeugdkampen in volle gang. Maar dan…. Het nieuwe seizoen! Gaan wij er met z’n allen een fantastisch voetbaljaar van maken? De redactie van Lopend Vuurtje is hier optimistisch over. Heeft u nieuws over het eind van dit seizoen, de zomer of het komende seizoen, mail dan gerust naar : redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • Een flink aantal clubs organiseert een EK pool. Zo ook SJZ: ,,Wie mag zich op 11 juli DE voetbalkenner van SJZ noemen? Guus van der Hoeven heeft de enige echte SJZ-EK-pool gemaakt. Doe mee, steun de club en wie weet win je ook nog een leuke prijs.”
 • En bij Warmunda lazen we: ,,Het Europees Kampioenschap Voetbal gaat beginnen. Wil je meedoen aan de voetbalpool van één van onze sponsoren, Electroworld Duynstee in Sassenheim? Door deelname maak je een kans op een TV voor onze club.”
 • Meerburg blijft niet achter: ,,Onze sponsor ING is al 25 jaar trotse sponsor van het hele Nederlandse voetbal. En dus ook al 25 jaar van Oranje! De passie, de kippenvelmomentjes en het unieke Oranjegevoel volgen ze al jarenlang. En dit willen ze nu delen met alle Oranjefans waaronder die binnen RKVV Meerburg. En dat kunnen we dankzij Inside Oranje. De dagelijkse Inside Oranje WhatsApp-experience met unieke verhalen en anekdotes maken het nog leuker om mee te doen aan de Oranje Pool van RKVV Meerburg.”
 • Nieuws vanuit Oegstgeest: ,,LAST CALL om je in te schrijven voor onze nieuwe 6-weekse Cyclus bij FC Oegstgeest, nog vóór de zomervakantie begint. Wegens een te korte inschrijvingsperiode is de inschrijving verlengd tot uiterlijk woensdag 9 juni. Zorg dat je het niet mist, want het gaan weer te gekke trainingen worden op de vrijdag vanaf 17.00 uur. De Cyclus start a.s. vrijdag 11 juni. Tot op het veld.”
 • In Lisserbroek kijken ze vooruit: ,,Op 15-07-2022 bestaat onze mooie club 90 jaar, en dat moet natuurlijk groots gevierd gaan worden. . Het idee is om het komende seizoen diverse activiteiten te organiseren voor zowel jong & oud. Graag wil de jubileumcommissie alle Kagianen vragen om mee te denken over het programma. Daarom willen we graag alle enthousiaste en creatieve geïnteresseerden uitnodigen om deel te nemen aan de brainstormsessie die gehouden wordt op dinsdag 15-06 om 19:30 uur in de kantine.”
 • Heeft iedereen 28 augustus al aangekruist in de agenda??? Dan vindt namelijk het Leidsch Voetbalhistorie toernooi plaats. Een evenement dat de ware (Leidse) voetballiefhebber absoluut niet mag missen. Meer hierover elders op de site.
 • Zaterdag jongstleden startten veel clubs met de regiocup en/of werd het knallen wat jeugdvoetbal en -activiteiten betreft. Op de diverse websites is het genieten van de foto’s en filmpjes die een en ander vastlegden. Kijken!
 • Ai! Vergeten! Dat overkomt iedereen wel eens. Bij RCL hebben ze zelfs een leuk filmpje gemaakt van alle spullen die het afgelopen seizoen zijn gevonden. Je hebt tot 30 juni de tijd om je spulletjes op te halen.
 • Voorschoten’97 zondag is op zoek: ,,Wij zijn op zoek naar dames die het leuk en gezellig vinden om in teamverband lekker te sporten op de dinsdag avond trainen en op zondag lekker een potje te voetballen. Laat het maar weten via Facebook of via 0683576782.”
 • Voor zover ons bekend uniek in de regionale voetbalwereld: een Algemene Leden Vergadering in de open lucht: ,,Het bestuur van Voorschoten ’97 nodigt haar leden uit voor de halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Het bestuur heeft er voor deze vergadering voor gekozen om deze – nu de corona maatregelen versoepeld zijn – niet online te doen plaatsvinden maar fysiek, in de buitenlucht, op het terras. Om te weten welke maatregelen daarvoor getroffen moeten worden dienen leden zich wel van te voren op te geven voor deelname aan de deze ALV bij de secretaris.”
 • Meer goed nieuws uit Voorschoten: Voorschoten’97 gaat de komende weken in juni een aantal Train-de-Trainer sessie organiseren voor beginnende trainers. Uiteraard zijn ook de gevorderde trainers van harte welkom! Zij kunnen bijvoorbeeld de sessie van 24 juni bijwonen waarbij een O15 selectieteam getraind zal worden. De trainingssessies zullen zeer laagdrempelig zijn en geven gelegenheid om tijdens de sessie op het veld vragen te stellen. Twijfelde je nog of je training aan jouw zoon of dochter wilde geven? Dit is het moment om de stap te zetten en goed voorbereid straks het nieuwe seizoen in te gaan! Geef je snel even op via tzj@voorschoten97.nl.
 • Veel verenigingen hebben een kledingplan voor de jeugd. Dat betekent een aanzienlijke besparing voor de ouders van de jeugdige leden. Ook UVS lanceert zo’n plan: ,,In de Algemene Leden Vergadering (ALV) van UVS van 12 mei 2021 is een door het bestuur voorgesteld kledingplan voor de jeugd van UVS met enthousiasme ontvangen. UVS heeft voor de gehele jeugd een kledingplan. Elk jeugdlid krijgt een wedstrijdtenue in bruikleen. Voor de jeugdleden van UVS JO8 t/m JO19 is dit een wedstrijdshirt, wedstrijdbroek, sokken en een teamtas. Het kledingplan heeft tot doel om alle jeugdleden van UVS in dezelfde wedstrijdkleding te laten spelen. Het kledingplan wordt met ingang van het seizoen 2021-2022 ingevoerd. De wedstrijdkleding is van Nike en bestaat uit het nieuwste Nike wedstrijdshirt (blauw-wit gestreept)  met clublogo, rugnummer en korte mouw, een witte wedstrijdbroek met clublogo en zwarte sokken.”
 • Wij waarderen het altijd zeer als er aandacht wordt besteed aan sociaal maatschappelijke problemen binnen een club. Het volgende initiatief krijgt dan ook onze support: ,,RCL De coach van JO19-3, Charles La Haye, is ook oprichter van de stichting Sterk en Positief. Deze stichting heeft als doel hersentumoren geneesbaar te maken. Onlangs was er goed nieuws, want het Pieter Poortman Fonds heeft besloten 1,6 miljoen te doneren om een onderzoek te doen naar de Focused Ultra Sound techniek, die chemotherapie effectiever kan maken bij deze vorm van ziekte.”
 • Bij FC Rijnvogels zijn ze trots: ,, Na een periode waarin bijna alle leden van FC Rijnvogels hun stem hebben uitgebracht op de verkiezing ‘Club van het Jaar’ van de NOC*NSF is onze club winnaar geworden van de gemeenteverkiezingen. De Kooltuin is dus een jaar lang de huisvesting van de club van het jaar van de gemeente Katwijk. Onwijs leuk dat daar zoveel ruchtbaarheid aan is gegeven door onze leden en iedereen die FC Rijnvogels een warm hart toedraagt. Het hele jaar mogen we deze titel dragen en natuurlijk zullen we dat met veel trots doen! Iedereen bedankt voor het stemmen!
 • Na een intensieve en zorgvuldige zoektocht naar de juiste kandidaat voor het hoofdtrainerschap is de technische commissie vrouwenvoetbal verheugd te melden dat Samira El Abdallaoui met ingang van het nieuwe seizoen deze functie gaat bekleden. De 36-jarige Hoofddorpse komt over van de jeugdopleiding van AFC uit Amsterdam en FC Rijnvogels haalt met Samira een jonge, sympathieke en ambitieuze trainer in huis en die kenmerken matchen goed met waar de Kooltuinbewoners voor staan.
 • En dat was het dan: Lopend Vuurtje seizoen 2020-2021. We leggen de pen even neer, blikken zo min mogelijk terug en zo veel mogelijk vooruit. Als we ons niet vergissen wordt het een heerlijke sportzomer. Geniet ervan en we zien elkaar in augustus terug!