Het voetbal ligt voorlopig nog stil, maar het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. Dit is alweer nummer zestien van het seizoen en deel 1 van 2021.De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Het spreekt vanzelf dat de redactie van Lopend Vuurtje de lezers al het moois in 2021 toewenst wat maar enigszins mogelijk is. Dat geldt natuurlijk voor de gezondheid van alle volgers, maar we zouden geen liefhebbers zijn als we niet wensen dat u onverwacht snel weer uw eigen cluppie van nabij kunt volgen!
  • Het voetbal zelf mag dan stil liggen, maar op de achtergrond gebeurt genoeg. Leidenamateurvoetbal houdt de vinger ook aan de pols wat betreft de trainerswisselingen en dat zijn er nogal wat! Houd onze site scherp in de gaten is ons advies.
  • Nog iets om scherp in de gaten te houden: de social media. Verschillende clubs organiseerden/organiseren bijvoorbeeld een online voetbalquiz. Fantastisch leuk om zo in contact te blijven met uw club en uw voetbalvrienden. We hopen u tijdig te berichten, maar we roepen de clubs ook op ons te informeren als er zo’n leuk evenement voor de deur staat!
  • ASC: ,,De oliebollen- en bubbelsverkoop tijdens de feestdagen was een groot succes, met dank ook aan bakker Hugo de Groot en de Gouden Ton. Onder de bestellers werd tevens een bon van Wout Bergers Sport verloot. Tijn en Tuur waren de gelukkige winnaars hiervan.” Met een fotootje van de gelukkigen op de site van de rood-zwarten natuurlijk.
  • De verhuizing van de tribune van FC Boshuizen vordert gestaag. Nadat de fundamenten waren gelegd is de opbouw inmiddels begonnen. Grootste verandering is misschien wel de ligging. Toeschouwers bekijken een wedstrijd nu van de andere kant. Was de tribune eerst noordwaarts gericht, nu is dat richting het zuiden. Dat wordt heerlijk knipogen in het zonnetje.
  • Koudekerk: ,,Zaterdag 9 januari vindt de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats. Helaas is het door het coronavirus niet mogelijk iedereen de hand te schudden en elkaar het beste te wensen voor 2021. Ook kunnen we niet ongeduldig wachten op het einde van de speech van voorzitter en daarmee op het gebruikelijke gratis drankje. Maar desondanks hebben we toch een programmaatje in elkaar geflanst. We trappen om 16:00 uur af met de speech van voorzitter Rik Winterink waarin hij terugblikt op het jaar en vanzelfsprekend sommigen in het zonnetje zet. Om toch een soort van receptie te bieden, ontvangt iedereen in ons ledenbestand een uitnodiging voor een Zoom-meeting. Zodat we om 16:30 toch met z’n allen het glas kunnen heffen op een, hopelijk beter, 2021.” Een initiatief dat navolging krijgt?
  • Hartverwarmend om te lezen dat de fans hun clubs niet in de steek laten, integendeel zelfs. De clubs die olieballen bakten of kerstbomen verkochten om de clubkas te steunen konden de vraag amper of zelfs niet aan!
  • Sporting Leiden mag genoemd worden als een van de clubs die nauw contact houden met de leden en volgers. Via appjes, de mail en Facebook kreeg men een nieuwjaarsboodschap van voorzitter Willem Pikaar. Van de nood een deugd maken heet dat.
  • FC Rijnvogels heeft weer een speler vastgelegd voor volgend seizoen. Zie ook eerdere berichtgevingen over blijvende en uitgaande spelers. Dit keer zette Luc van der Plas zijn handtekening onder een langer verblijf bij de Katwijkse hoofdklasser.