donderdag, april 25, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 19 (23-29 januari)

Lopend vuurtje, deel 19 (23-29 januari)

-

Onze redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club voor de rubriek ‘Lopend Vuurtje’ dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • LeidenAmateurvoetbal is verheugd te kunnen melden dat we er een vaste columnist bij hebben! De voltallige redactie juicht de komst van Theo Ducaneaux enorm toe. De trainer van de zaterdagtak van Voorschoten’97 geeft aan: ,,Pleasure is all mine”!
  • Nog meer goed nieuws voor LeidenAmateurVoetbal.nl: voor volgend seizoen hebben de broers Ton en Peter Paulides aangegeven businessclubsponsor te worden. Zij werken respectievelijk als Hypnotherapeut/ NLP Counselor (Leiderdorp) en Paulides + Partners fysiotherapie (Voorschoten). Uiteraard worden de heren, Ton is met zijn praktijk dit seizoen al donateur, nu al bedankt en later zullen we hen een podium bieden zichzelf voor te stellen. Onze deur staat wagenwijd open voor de huidige en nieuwe businessclubpartners, sponsoren, donateurs en tientjesvrienden. Zo heeft LAV een toekomst! Dat wilt u toch ook?
  • Nog eentje dan in het kader van goed nieuws voor LeidenAmateurVoetbal: TAVV uit Ter Aar heft zich als eerste aangemeld voor het seizoen 2021-2022 als lid bij LAV. Het levert hen geen korting op, maar wel een applaus van al onze teamleden. Zonder de clubs immers geen website! Welke club volgt? Uiteraard komen er vanuit LAV nog contactenmomenten omtrent de samenwerking voor komend seizoen, maar elke aanmelding vooraf juichen wij enorm toe in verband met de planning voor de toekomst!
  • Inwoners van Ter Aar en fans van TAVV opgelet. Er dienen zich wat buitenkansjes aan en u helpt de club: ,,Nu de kantine helaas voorlopig nog even gesloten moet blijven komen enkele producten (bier, frisdrank, energy drinks, sapjes en snoep) dichter bij hun uiterste houdbaarheidsdatum. Aanstaande zaterdag 30 januari kan iedereen op afspraak in de kantine van TAVV zeer scherp afgeprijsde artikelen kopen. Zo kost een krat bier slechts 10 euro (inclusief statiegeld). Uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften. Neem voor vragen of bestellingen s.v.p. contact op met Yvonne Verkerk.” Het telefoonnummer van Yvonne is op de site van TAVV te vinden
  • ASC kent een rijke historie door drie eeuwen (!) heen. Er is dan ook ontzettend veel materiaal dat de geschiedenis van onze club weergeeft. Niet alleen op papier – zoals bijvoorbeeld in jubileumboeken – maar ook op foto’s (zie de historische website van ASC), films en video’s. En niet te vergeten bekers en medailles. ,,Het is van belang om eerst goed te ordenen wat er allemaal is om vervolgens de informatie toegankelijk te maken voor onze leden en iedereen die geïnteresseerd is in onze geschiedenis”, aldus Peter de Bruijn en Emiel Sluyterman, onze eigen clubarchivarissen en clubmannen in hart en nieren”,  aldus de inleiding van een artikel op de website van ASC. Een must voor de volgers van de club uit Oegstgeest.
  • FC Oegstgeest besteedt aandacht aan de arbitrage: ,,Vanaf 21 januari is er een informatieve pagina over arbitrage op de FC Oegstgeest website te vinden. Onder kopje Clubinfo > Organisatie > Arbitrage vind je informatie over de plannen en activiteiten van scheidsrechterscommissie. Ook staat er veel informatie op van de KNVB zoals bijvoorbeeld de nieuwste spelregels. Maar je kunt er ook een online cursus vinden ter voorbereiding als je een keer gaat vlaggen, best handig toch? Heb je zin om te gaan fluiten? Of heb je feedback op deze nieuwe pagina? In dat geval niet getreuzeld, maar gereageerd.
  • Sponsoren steunen niet alleen het vlaggenschip van een club blijkens het volgende bericht op de site van RCL: ,,Wij, de MO17-1 meiden van RCL hebben vanaf seizoen 20-21 een nieuwe sponsor waar we erg blij mee zijn. We willen OOM verzekeringen hierbij bedanken! Op dit moment staan we eerste in de competitie en hopen dat we weer snel kunnen beginnen. Met het nieuwe tenue is succes verzekerd.”
  • Op zaterdag 13 februari 2021 organiseert de Evenementencommissie van FC Rijnvogels een gezellige online bingo en loterij. In de namiddag zullen de befaamde bingomasters Dirk Dijkhuizen en Jan Schaap u voorzien van het nodige amusement ter vervanging van de ‘Derde Helft’ die wij zo missen. De digitale deuren openen om 16.30 uur en het eerste getal arriveert om 17.00 uur bij u in de huiskamer, keuken of verwarmde veranda. We sluiten rond 19.30 uur weer de deuren. De bingo en loterij worden uitgezonden via het YouTube kanaal van FC Rijnvogels. De prijzen voor de bingo en loterij worden beschikbaar gesteld door onze vele trouwe sponsoren en liegen er niet om deze middag en avond. Van boodschappentassen tot vleeswaren en van drankflessen tot de vele cadeaubonnen.
  • Leuk en uitdagend. In Roodenburg Actueel weer een vijftal spelregelvragen. Vanzelfsprekend zijn ze voor de redactie van Lopend Vuurtje geen enkel probleem 😊, maar voor veel voetballiefhebbers, en – kenners zal het knap lastig zijn. Gelukkig staan de antwoorden erbij.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read